ارزیابی سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و تاثیر آن بر رضایت از خدمات کتابخانه ای

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 4، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-4-53_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل محمدیان

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، گرایش مدیریت اطلاعاتدانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه تبریز، ایران

تراب نجاری

دکتری عضو هیات علمی و استاد دانشگاه تبریز، ایران

اکبر مجیدی

عضو هیات علمی و استاد دانشگاه تبریز، ایران

میرمحمود سیدولیلو

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و دانش آموخته دکتری تخصصی روانشناسی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر «ارزیابی سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و تاثیر آن بر رضایت از خدمات کتابخانه ای» است. روش این پژوهش توصیفی – پیمایشی و جامعه آماری آن کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز می باشند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان ۳۷۹ نفر با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه سواد اطلاعاتی دارای ۱۶ سوال پنجگزینه ای و پرسش نامه رضایت از خدمات کتابخانه دارای ۳۹ سوال پنجگزینه ای در مقیاس لیکرت می باشند. روایی پرسش نامه توسط استادها تایید و ضریب پایایی برای پرسش نامه سواد اطلاعاتی ۸۰/۰ و برای پرسشنامه رضایت از خدمات کتابخانه ۷۹/۰بهدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که وضعیت ادراکی جامعه برای سواد اطلاعاتی مطلوب است. بین سواد اطلاعاتی دانشجویان و رضایت از خدمات کتابخانه‎ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز رابطه‎ای معنی‎دار وجود دارد که میزان این ارتباط ۸۱۶/۰ است. بین سواد اطلاعاتی دانشجویان و امکانات فیزیکی و رفاهی رابطه‎ای معنی‎دار وجود ندارد. بین سواد اطلاعاتی دانشجویان و رضایت از انواع منابع اطلاعاتی کتابخانه‎ای رابطه‎ای معنی‎دار وجود دارد که میزان این ارتباط ۰. ۷۳۹ است ؛در ضمن بین سواد اطلاعاتی دانشجویان و رضایت از کیفیت خدمات کتابخانه‎ای رابطه‎ای معنی‎دار وجود دارد که میزان این ارتباط ۰. ۶۶۵ است؛ همچنین بین سواد اطلاعاتی دانشجویان و رضایت از ویژگی کارکنان کتابخانه‎ای رابطه‎ای معنی‎دار وجود دارد که میزان این ارتباط ۷۴۴/۰ است.

کلیدواژه ها

سواد اطلاعاتی، رضایت از خدمات کتابخانه، امکانات فیزیکی و رفاهی منابع اطلاعاتی، کیفیت، خدمات، ویژگی کارکنان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.