عفاف وحجاب در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی آموزش و پرورش و عفاف و حجاب
  • کد COI اختصاصی: SCECH01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عبدالهی

کارشناسی ارشد ، دبیر مدارس عشایری استان کرمان

اسما اسفندیاری

کارشناسی ارشد ، دبیر مدارس عشایری استان کرمان،

اکرم شمس الدینی

کارشناسی ارشد ، دبیر مدارس عشایری استان کرمان

چکیده

مدارس، مراکز تعلیم و تربیت و تزکیه اند. آموزش عملی احکام دینی، بخشی از وظایف معلم و دانش آموزن را تشکیل می دهد. توصیه، بدون تعلیم و تربیت، پوشش دینی را به دستوری خشک و تحمیلی مبدل می سازد، ولی توصیه ی همراه با معرفت، پذیرش آن را آسان می کند. معرفت به حجاب، ضامن اجرا و دوام آن است. آنگاه که پوشش دینی در محیط های اجتماعی و پس از پایان تحصیلات، به شکل فرهنگ پذیرفته شده درآید، رسمیت علمی پیدا می کند. «اساتید و بزرگان تعلیم و تربیت و فرهیختگان بر این باورند، بال های ترقی یک جامعه ،خانواده و سپس نظام تعلیم و تربیت است. آن ها معتقدند اگر هر دوی آن ها قوی و هماهنگ عمل کنند، هدف متعالی تربیت انسانی متمدن، متعهد و متفکر در سایه سار مبانی اسلامی تحقق می یابد.برای قوی عمل کردن این دو نهاد موثر در امر تربیت می بایست نگاه به خانواده و آموزش و پرورش تغییری راهبردی پیدا کند و تمامی دستگاه ها در خدمت این دو نهاد موثر قرار گیرند.داشتن نگاه کلان به مولفه های فرهنگی و راه های نهادینه نمودن آن ها از جمله موضوع حجاب و عفاف یکی از مهم ترین چالش های موجود در نظام فکری و فرهنگی است.در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به بررسی نقش مدارس در ترویج و گسترش حجاب عفاف پرداخته شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که لازمه حفظ حجاب در جامعه، نهادینه کردن و به باور تبدیل شدن این اصل در میان جوانان و دانش آموزان است. والدین و فرهنگیان از مهم ترین الگوهای دانش آموزان در انتخاب نوع پوشش هستند. باورهای دینی از جمله عفاف و حجاب در خانواده شکل می گیرد و در مدرسه استمرار می یابد و برهمین اساس خانواده و مدرسه باید مرکز توجه فعالیت های فرهنگی قرار گیرد. فعالیت های علمی، فرهنگی و هنری از مهمترین راهکارهای ارائه شده برای ترویج حجاب و عفاف در سطح مدارس می باشد.

کلیدواژه ها

عفاف ،حجاب ،دانش آموزان، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.