بررسی کاربرد شبکه های حسگر بیسیم در پزشکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی پژوهش های شاخص برق، کامپیوتر، مکانیک و هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: ENACONF02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن فطانت فرد حقیقی

موسسه آموزشی عالی زند شیراز –هییت علمی رشته مهندسی کامبیوتر

مریم کریمی

موسسه آموزشی عالی زند شیراز-دانشجوی رشته مهندسی پزشکی

چکیده

علوم پزشکی در چند دهه گذشته با استفاده از علوم مختلف توانسته پیشرفت های چشم گیری کسب کند که عمده فعالیت این پیشرفت ها در دامنه تکنولوژی بوده است یک شبکه حسگر متشکل از تعداد زیادی گره های حسگری است که در یک محیط به طور گسترده پخش شده و به جمع آوری اطلاعات از محیط می پردازند . شبکه های WSN می توانند برای نظارت و مراقبت از بیماران و افراد مسن برای مقاصد مراقبت از سلامتی استفاده شوند. که این امر می تواند کمبود شدید کارکنان مراقبت از سلامتی را بطور قابل توجهی بهبودبخشد و هزینه های مراقبت از سلامتی در سامانه مراقبت از سلامتی فعلی را کاهش دهد . [ ۲] هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه تکنولوژی وعلم پزشکی با در نظر گرفتن کاربرد شبکه های حسگر بی سیم در پزشکی از راه دور می باشد تا ارزیابی مناسب و بهبود کیفیت سرویس در این شبکه ها زمینه ای برای رسیدگی به بیماران خاص و در دسترس بودن شرایط عمومی بیمار برای پزشک و گروه پرستاری باشد. در این مقاله چندین تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد: ۱- آشنایی با شبکه های حسگر بی سیم، چالش ها وگاربرد شبکه های حسگر بی سیم ۲- بررسی حسگرهای بی سیم برای نظارت دقیق و آنی و از راه دور سلامتی و بررسی کیفیت سرویس های شبکه های حسگر بیسیم ۳ پیاده سازی BAN که یکی از برنامه های است که در محیط پزشکی استفاده می شود جایی که شرایط بیماران به صورت مداوم و بلادرنگ تحت نظارت است. ۴- بررسی استاندارد Zigbee و نحوه استفاده آن در مراکز پزشکی. ۵- اشاره به چند کاربرد شبکه های حسگر بی سیم. ۶-آینده شبکه های حسگر بی سیم.

کلیدواژه ها

شبکه حسگر بی سیم ، سیستم ، پزشکی از راه دور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.