اثر بارگذاری های چرخه ای مختلف بر رفتار مقاومتی بتن خود تراکم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI04_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ دباغ

هامون فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه کردستان

چکیده

بارگذاری های چرخه ای می تواند با توجه به نوع کاربری و یا مدل سازی شرایط واقعی ساخت ، طراحی و مورد آزمایش قرار گیرند. در این بررسی آزمایشگاهی برروی آزمونه های بتنی خودتراکم و با استفاده از مدل سازی شرایط بارگذاری مختلف چرخه ای فشاری به بررسی اثراتافزایش و یا کاهش سرعت اعمال بار چرخه ای و همچنین اثر بار مرده اولیه بر روی رفتار جذب انرژی و ترک های وارده می پردازیم. در اینآزمایش ها سرعت های مختلف بارگذاری موجب گردید تا مدل های متفاوتی از نمودار تنش کرنش و توان جذب انرژی با گسترش دامنه – ترک ها با بار مرده اولیه به همراه بارگذاری چرخه ای بدست آید. این تفاوت در زمان اعمال انرژی و بار وارد بر آزمونه با افزایش سرعت اعمالبار بدست آمده که آزمونه های مختلفی از بتن خود تراکم با اسلامپ های مختلف نتایج متفاوتی را نمایان می سازند. در واقع افزایش سرعتبارگذاری خود به تنهایی عاملی است که به صورت مستقیم بر میزان جذب انرژی و همچنین مساحت داخل حلقه هیسترسیس اثر دارد. این تغییرات سرعت و یا بار های مرده اولیه بر ریزترک هایی که ممکن است در هر سیکل بارگذاری اثر جذبی داشته باشند اثر معکوس گذاشته ویا موجب پرش در کرنش بدست آمده گردیده و یا با تبدیل خطوط منحنی به حالتی مستقیم تر همراه است. البته اثر افزایش مقاومت فشاریدر بتن با تغییر در میزان عواملی مختلفی همراه است و هر عاملی به صورت جداگانه و یا ترکیبی بر روی رفتار بتن در جذب انرژی تاثیر مشخصی را اعمال نموده است. در واقع حفظ خصوصیات ویژه در بتن خود تراکم و دست یابی به مقاومت های مورد نظر موجب گردید تا تغییرات کوچکی با اثرات بسیار مشخص در رفتار مقاومتی بتن خودتراکم در بار گذاری های پله ای شود

کلیدواژه ها

سرعت بارگذاری ، چرخه بارگذاری ، نمودار تنش کرنش ، بتن خودتراکم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.