نقش تشکیل فاز جامد و تخلخل بهینه در بهبود کیفیت بتن سبک ( AAC ) اتوکلاو شده
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی بتن ایران
- کد COI اختصاصی: NCCICI04_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1388
نویسندگان
مشاور در بتن سبک – شرکت مشاور کان فن بتن
چکیده
تولید و مصرف بتن هوادار ( سبک ) اتوکلاو شده یا به اختصارAAC این روزها در کشور ما در حال گسترش است. این محصول بیش از سی سال است که در ایران تولید و مصرف می شود. ولی در پنج سال گذشته تولید و کاربرد آن رونق بیشتری داشته است.در فرایند تولید این نوع بتن سبک ، سبک سازی با ایجاد جباب هایی که حاصل واکنش شیمیایی در یک محیط قلیایی می باشند ، شکل می گیرند و عمل آوری تحت فشار بخار در اتوکلاو انجام می شود. در بررسی ریز ساختارهای این محصول سبک ساختمانی ، می توان آن را شامل دو بخش اصلی دانست : تخلخل و بافت جامد . تخلخلهای ایجاد شده در بافت بتن 65 تا 90 در صد از حجم محصول را با توجه به وزن مخصوص طراحی شده ، شامل می شوند . اندازه آنها در دامنه ابعادی بین 0/005 تا 3000 میکرون قرار می گیرد و با توجه به منشاء پیدایش آنها طبقه بندی می شوند بافت جامد شامل ترکیبات بلورین و غیر بلورین متنوعی از سیلیکات کلسیم ، سیلیس واکنش نداده و سایر باندهای غیر فعال موجود درترکیب مواد اولیه می باشند و عمدتاً در محیط عمل آوری یعنی اتوکلاو شکل می گیرند.بررسی ها نشان می دهند ، خواص مکانیکی و فنی محصول مانند مقاومت فشاری ، جمع شدگی ، چقرمگی شکست ، خزش و دیر پایی عمدتاً به کیفیت تشکیل فاز جامد محصول مرتبط است و حال آنکه خواص فیزیکی دیگری مانند چگالی ، ضریب انتقال حرارت و جذب آب به کیفیت تشکیل تخلخل ها مرتبط می شوند. گوینکه برخی از خواص تواماً متاثر از کیفیت تشکیل هر دو فاز می باشند.در این مقاله ، پس از معرفی طبقه بندی انواع تخلخلهای موجود ، شرایط تشکیل آنها بررسی می شود . همچنین با معرفی مهمترین پیوندهای بلورین موجود در بافت بتن و شرایط تشکیل آنها ، مطلوبترین شرایط برای بهینه سازی کیفی این ریز ساختارها نیز تعریف می شوند و به این ترتیب در پایان ، محورهای اصلی بهسازی کیفیت محصول ، با رویکرد بهسازی ریز ساختارها و با توجه به تجربیات عملی تولید در واحدهای تولید صنعتی آن در ایران ، ارائه می شود .کلیدواژه ها
بتن سبک اتوکلاو شدهAutoclaved Aerated Concrete ، AACتخلخل ، عمل آوری تحت فشار بخار اشیاعمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.