بررسی وضعیت بافت تاریخی ساری با تاکید بر بازآفرینی شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱
  • کد COI اختصاصی: IDMEVENT01_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنت الهدی حسن پور لاریمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری. دانشگاه اصفهان

محسن مقدم حبیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ، جغرافیا برنامه ریزی شهری گرایش آمایش شهری ، دانشگاه آزاد تهران مرکزی

زینب تقوایی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور ، ایران

سجاد جلیلیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده محیط زیست، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

بازآفرینی شهری یک نگرش یکپارچه و جامع و اقداماتی محسوب می شود که به حل و فصل مسائل منجر شده و درصدد است یک بهبود مستمر را در شرایط اقتصادی ، فیزیکی ، اجتماعی و زیست محیطی شهرها ایجاد کند. بازآفرینی شهری سعی در حفظ و ارزشهای فرهنگی در فضاهای شهری دارد. ایجاد مراکز فرهنگی و هنری و گذراندن اوقات فراغت و ارتقاء میراث تاریخی و استفاده از صنعت گردشگری به همراه جذب موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی در بسیاری موارد به عنوان موتور محرک بازآفرینی شهری محسوب می گردد .پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی – تحلیلی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است و در نهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است. نتایج پژوهش نشان میدهد در شهر ساری ، فعالیت اقتصادی اغلب قسمتهای آن در جریان بوده ولی از نظر کالبدی فیزیکی دستخوش تحولاتی شده است و با نوسازی و بازسازی بی رویه در حال نابودی می باشد. برای این بافت طرح ویژه تفصیلی در تهیه شده ولی شواهد نشان می دهد این طرح با تاکید بر مداخله از نوع صرفه حفاظتی و حتی بهسازی محدود می باشد. در این بین نباید به نقش پررنگ ابعاد کالبدی در فرایند بازآفرینی بافت قدیم شهر ساری بی توجه بود. در کنار آن بعد اجتماعی و فرهنگی نیز بسیار نقش مهمی در طرح های نوسازی این محدوده ایفا می کند.

کلیدواژه ها

بافت تاریخی ، بازآفرینی شهری ، شهر ساری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.