تحلیل هنر سوزن دوزی زنان بلوچ

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO14_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته رحیمی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی.

سعیده هاشمی

دانشجو کارشناسی، رشته مدیریت امور اداری و منابع انسانی، دانشگاه جامع علمی کاربردی.

چکیده

تهیه و دوخت لباس در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است ، زیرا پوشاک ازجمله عناصر فرهنگی برای معرفی یک قوم محسوب می شود. پوشاک سنتی بلوچستان بویژه پوشاک زنان شامل بخش های متنوعی است که با شرایط اقلیمی، فرهنگی و تاریخی منطقه همخوانی دارد. این پوشش از پوشانندگی کافی و جنبه های زیبایی شناختی برخوردار است و علاوه بر شکل خاص آن ، تبلور هنرهای دستی مانند سوزن دوزی است سوزن دوزی، هنر آراستن پارچه های ساده با استفاده از نخ های الوان و با کمک سوزن است. نقوش سوزن دوزی بلوچی شامل اشکال منظم هندسی بر روی پارچه است که این نقوش اغلب از میان عناصر طبیعی محیط برگرفته می شود. توجه به نشانه های زیبایی شناسی و اصل هماهنگی نقوش طبیعی با هندسه حاکم بر آنها در این نقش ها قابل مشاهده است . در واقع ، هدف نهایی سوزن دوزی، آراستن پارچه های ساده با نگاره هایی است که آنها را به پوشاکی با رنگ های متنوع و جذاب تبدیل می کند. این مقاله به بخشی از پوشش های زنان و نقش و رنگ سوزن دوزیها با شیوه توصیفی و تحلیلی پرداخته است . در گذشته ، جنس پارچه های مورد استفاده برای دوخت لباس بیشتر نخی و بافت خود " زنان بلوچ بود، اما امروزه پارچه های موجود در بازار بلوچستان از مرغوب ترین و زیباترین پارچه های گلداری است که پس از قرارگرفتن سوزن دوزیهای زیبا بر روی آنها جلوه و شکوه خاصی پیدا می کنند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.