مدل یابی نقش میانجی فرهنگ سازمانی در رابطه مدیریت دانش و توانمندسازی مدیران مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO14_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکتم فرهمند

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی، مشهد، ایران.

چکیده

امروزه، محیط کسب و کارها نسبت به گذشته با تغییرات متعددی مواجهند. پیشرفت علم و ارتباطات سبب پویایی و دگرگونی محیط های کسب و کار امروزی شده است. در عصر کنونی، دانش، کلید دستیابی به مزیت رقابتی و تداوم حیات سازمان ها در چنین محیطی است. از سویی، کیفیت توانمندی های نیروی انسانی نیز عامل تعیین کننده ای در این مسیر می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف مدل یابی نقش میانجی فرهنگ سازمانی بر رابطه بین مدیریت دانش و توانمندسازی مدیران مدارس ابتدایی شهر مشهد انجام گرفت. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها نیز توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه مدیران مدارس ابتدایی (دولتی و غیردولتی) ناحیه ۶ شهر مشهد به تعداد ۱۵۲ نفر بودند که حجم نمونه آماری تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس برآورد گردید. جهت گردآوری داده های تحقیق از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده گردید. مهم ترین ابزار در روش میدانی، پرسشنامه بود. به منظور سنجش متغیر مدیریت دانش از پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (۲۰۰۳)، استفاده شد. همچنین متغیرهای توانمندسازی و فرهنگ سازمانی نیز از طریق پرسشنامه های توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر (۱۹۹۷) و فرهنگ سازمانی دنیسون (۲۰۰۰) سنجیده شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نیز از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS نسخه ۲۶ استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از آن بود که بین مولفه های مدیریت دانش با فرهنگ سازمانی و توانمندسازی مدیران رابطه معناداری برقرار است. همچنین رابطه معنادار بین فرهنگ سازمانی و توانمندسازی مدیران نیز تایید شد. در نهایت نیز مشخص شد که فرهنگ سازمانی در رابطه بین مولفه های مدیریت دانش با توانمندسازی مدیران نقش میانجی دارد.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، توانمندسازی مدیران، مدارس ابتدایی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.