مطالعه و ارزیابی عملکرد وصله های مکانیکی میلگردهای کششی ازنوع لوله های فولادی پر شده با گروت در قطعات بتن مسلح

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طالب مرادی شقاقی

استاد یار گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز،ا

وحید فرامرززاده

دانشجوی کارشناسی ارشد- سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ،

حمید جعفرنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد- سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ،

چکیده

در قطعات بتن مسلح وصله میلگرد ها به یکی ازچهار روش وصله پوششی، جوشی، مکانیکی و اتکایی صورت می گیرد. استفاده از وصله پوششی که بیشترین کاربرد را دارد تنها در مورد میلگرد های با قطرکمتراز 36 میلی متر مجاز است، این نوع وصله ها علاوه برمحدودیت به لحاظ قطر میلگرد های وصله شونده، باعث افزایش مصرف میلگرد به مقدارحدود 20 درصد می گردد, وصله جوشی نیز تحت شرایط خاص امکان پذیر بوده و هزینه و زمان نسبتاً زیادی را به همراه دارد، وصله های مکانیکی به لحاظ مدت زمان اجرا و کاهش مصرف فولاد برتری نسبی نسبت به وصله های جوشی و پوششی دارند لیکن هزینه تولید آن ها نسبتاً بالا است. وصله هایمکانیکی در صورت طراحی مناسب وکاهش هزینه های مربوط می توانند تمامی مشکلات فوق را به حداقل برسانند. در سالهای اخیروصله های مکانیکی متشکل از غلاف های چدنی پر شده با گروت دارای مقاومت بالا در پروژه های ساختمانی بزرگ در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. در طراحی این نوع وصله ها عواملی همچون قطر، ضخامت جداره غلاف، جنس و طول غلاف ومشخصاتشیمیایی و مکانیکی گروت و همچنین طرح مقطع داخلی غلاف در عملکرد مناسب وصله نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. این غلافهای چدنی در کارخانه تولید می شوند، و یکی از معایب آن هزینه های بالا می باشد. در این تحقیق جهت کاهش هزینه های وصله ها با غلاف چدنی، بجای غلاف چدنی از لوله های فولادی و رینگ های فولادی در دو انتهای آن استفاده شده و برای قطرهای مختلف با تغییر پارامترهای موثر از جمله طول میلگرد در داخل لوله، ضخامت لوله، قطر لوله و مشخصات رینگهای دو انتها، عملکرد آنها بصورت آزمایشگاهی بررسی شده و مشخصات بهینه از جمله طول میلگرد در داخل غلاف پیشنهاد می شود

کلیدواژه ها

وصله مکانیکی، لوله فولادی، گروت، رینگ فولادی، سازه های بتن مسلح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.