لزوم استفاده از فناوری نوین در شهرداری الکترونیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD07_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرمعلی حشمتی

کارشناس ارشد زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا ورامین

چکیده

تحقق شهر الکترونیک علاوهبر ایجاد الگویی نوین در سطح شهرها، دسترسی شهروندان و مدیران را به خواسته های یک جامعه شهری توسعه یافته، خلاق،پاک، فرهنگی و دانش محور فراهم می کند. با توجه به سیاست افزایش اختیارات و تقویت شهرداری ها در اداره امور مناطق و اهداف ناحیه محوری و محله گرایی در مدیریت شهری، می توان به جایگاه و نقش کلیدی شهرداری های مناطق و همچنین ضرورت برنامه ریزی جامع و استراتژیک جهت استقرار و توسعه خدمات تعاملی در شهرداری های الکترونیک، پی برد. یکی از استراتژی های شهرهای الکترونیک دسترسی شهروندان در تمامی اوقات شبانه روز به پایگاه های داده خدمات دولتی و بخش خصوصی بر روی شبکه وب(سایت) است. در کشورما نیز تا چند سال دیگر شهروندان مجبورند که شهروند الکترونیکی باشندو دولت نیز ناچار به ارائه خدمات الکترونیکی مانند شهرداری الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، تفریحاتالکترونیکی، مشاوره و بهداشت الکترونیکی و حتی بازی های الکترونیکی و سایر خدمات است. ازدحام و تراکم جمعیت های بزرگ و تفاوت جمعیت شب و روز در شهرهای بزرگ، همراه با آلودگی گسترده نور، صدا، هوا و فضا و مسئله ترافیک و زمان، منشاء یافتن چاره ای برای کاهش آلام ناشی از زندگی در این گونه شهرها شده است. مهم ترین مسئله در این شهرها حرکت جمعیت است. حرکت جمعیت اعم از حرکت با وسیله نقلیه و یا ازدحام جمعیت در مراکز فروش و خدمات اداری و رفاهی شهر، علت اصلی بسیاری از «مسائل شهری» اعم از مسائل انسانی شهری و یا حوادث و سوانح شهری در شهرهای بزرگ می باشد. با ظهور صنعت هم زمان ارتباطات، کامپیوتر و به دنبال آن ارتباطات شبکه ای در قالب اینترنت فضای جدیدی برای شهر به وجود آمد که از آن تعبیر به «شهر مجازی» می شود. مدیریان شهری باید با طرح ها و اقدامات موثر به سمت تحقق شهرداری الکترونیک گام بردارند تا از این طریق مراجعه شهروندان به مناطق به کمترین حد ممکن برسد.

کلیدواژه ها

واژه کلیدی: فناوری اطلاعات، رشد هوشمند، شهرداریها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.