اندرکنش خاک و سازه های بتونی با قاب خمشی ویژه و دیوار برشی در ساختگاه های تیپIV و III
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی بتن ایران
- کد COI اختصاصی: NCCICI04_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3997
نویسندگان
استادیار گروه عمران ، سازه ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه لرستان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه ، دانشگاه علوم و تحقیقات کرمانشاه
چکیده
رفتار غیرخطی خاک باعث تغییر پاسخ لرزه ای سازه می شود و وجود سازه، حرکت خاک را تحت تأثیر قرار می دهد. خاک به سازه نیرو واردمی کند وسازه نیز ، به واسطه وزن و اینرسی، تغییر شکل های دیگری خواهد داشت . تأثیر پذیری پاسخ سازه از رفتار غیر خطی خاک و در مقابل آن ، نوع پاسخ و رفتار لایه خاک زیرین ، به دلیل وجود سازه ، پدیده اندرکنش خاک و سازهSoil Structure Interactionگفته می شود.[ 1,2 ] اثرات اندرکنش خاک - سازهSSI) و اهمیت تغییراتی که در پاسخ لرزه ای سازه به واسطه تحلیلِ این مجموعه رفتاری ، ایجاد می شود ، عموماً غیرقابل صرفنظر کردن است . این اثرات ممکن است سبب افزایش یا کاهش پاسخ لرزه ای سازه یا سایر پارامترهای لرزه ای آن ، تحت اثر نیروی زلزله شود که خود این اثرات هم ، به مشخصه های حرکت میدان آزاد ، خواص دینامیکی سازه (شامل پریود ارتعاشی اصلی، میرائی و ... ) و انعطاف پذیری تکیه گاه بستگی دارند . به همین ترتیب این امکان وجود دارد که [ با وقوع این تغییرات، نیرو در اعضای سازه ای نیز تغییر کرده ( کاهش یا افزایش یابد ) و ایمنی ، کارآئی و یا دوام آنها را تحت تأثیر قرار دهد . [ 3,4اعمال اثرات اندرکنش خاک-سازه،پاسخ لرزه ای سازه ها را تغییر داده و باعث کاهش یا افزایش نیروی برشی پایه می شود. به همین ترتیب نیروهای داخلی در اعضای سیستم مقاوم جانبی به دلیل تفاوت توزیع نیروی جانبی زلزله، ناشی از تغییر در میزان برش پایه ، تغییر خواهند کرد. با توجه به اهمیت فوق العاده نقش ابعاد و اندازه مقاطع اعضا در ظرفیت باربری سازه های بتونی، در این مقاله تلاش شده است سازه ی یک ساختمان بتونی 4 10 و 16 طبقه با سیستم مقاوم جانبی قاب خمشی ویژه و دیوار برشی در ساختگاه های تیپ IV و III بر اساس طبقه بندی استاندارد 2800 )،با همان سازه با فرض پای صلب (روی سنگ بستر) تحلیل، طراحی و مورد مقایسه قرارگیردکلیدواژه ها
اندرکنش خاک سازه- اثرات ساختگاه - قاب خمشی ویژه و دیوار برشی – پاسخ لرزه ای – نسبت سختی سازه به خاکمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.