ارتباط باورهای فراشناختی و جهتگیری هدف با دلزدگی تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شهرستان فریدونکنار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ICPES03_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب ناظری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی گرایش روانشناسی تربیتی، موسسه آموزش عالی ادیب مازندران، مازندران، ساری

شهربانو دهرویه

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی ادیب مازندران، مازندران، ساری

چکیده

تعیین رابطه مولفه های گوناگون با انگیزه و پیگیری اهداف توسط افراد گوناگون جامعه یکی از کوششهای پژوهشی است که میتوان نقش به سزایی در افزایش پویایی جامعه در راستای نیل به توسعه ایفا کند؛ در همین راستا، هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین باورهای فراشناختی و جهتگیری هدف با دلزدگی تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شهرستان فریدونکنار بود. در این چارچوب این پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از نظر روش، جزء مطالعات توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر نیز متشکل از کلیه دانش آموزان متوسطه اول شهرستان فریدونکنار به تعداد۸۶۰ نفر در نیمسال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بوده است که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و با استفاده از جدول کرجسی مورگان تعداد ۲۶۶ نفر بهعنوان حجم نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها نیز از پرسشنامه های دلزدگی تحصیلی پکران (۲۰۰۵)، باورهای فراشناختی ولز و همکاران (۲۰۰۴) و جهتگیری هدف الیوت و همکاران (۲۰۰۸) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون چند گانه به روش enter و همبستگی کانونی در نرم افزار SPSS-۲۶ انجام شد. یافته ها نشان داد متغیر باورهای فراشناختی با دلزدگی تحصیلی در سطح ۰/۰۱ دارای رابطه مثبت معنی دار است. به عبارت دیگر با افزایش باورهای فراشناختی، دلزدگی تحصیلی افزایش مییابد. در عین حال، متغیر جهتگیری هدف با دلزدگی تحصیلی در سطح ۰/۰۱ دارای رابطه منفی معنیدار میباشد. همچنین ضرایب رگرسیون استاندارد شده نیز نشان میدهد که متغیر باورهای فراشناختی با ضریب استاندارد (۰/۸۹۸) بیشترین سهم را در دلزدگی تحصیلی دارد.

کلیدواژه ها

باورهای فراشناختی، جهت گیری هدف، دلزدگی تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.