بررسی تاثیر اشتغال زنان بر سلامت اجتماعی خانواده: مورد مطالعه زنان شاغل و غیرشاغل متاهل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ICPES03_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن رشیدی زاده

کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران

سارینا رشیدی زاده

دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

چکیده

امرزه با ورود زنان به عرصه های اجتماعی، کارکردهای خانواده از ابعاد مختلفی از جمله سلامت اعضای آن مورد تغییر و تحول قرار گرفته است. در واقع با ورود زنان به عرصه های اجتماعی برون خانگی، تاثیر آنان بر سلامت اجتماعی خود و دیگر اعضای خانواده مبهم باقی مانده است. بدینسان هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش اشتغال زنان در سلامت اجتماعی زنان میباشد. یا به عبارتی پژوهش حاضر بر آن است به این سوال پاسخ دهد که اشتغال زنان در سلامت اجتماعی زنان چه تاثیری دارد؟ پاسخ به این پرسش با روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام گرفت. جامعه آماری زنان شاغل و غیر شاغل متاهل در شهر تهران که بر مبنای نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای ۳۸۴ نفر از آنان شدند، و سپس داده ها به وسیله آزمون تی((t با استفاده از نرم افزار spss تحلیل شدند. نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که بین زنان شاغل و غیرشاغل از لحاظ سلامت اجتماعی خانواده تفاوت معناداری در سطح اطمینان ۰/۹۹وجود دارد و هر در یک از مولفه های سلامت اجتماعی مانند شکوفایی اجتماعی، پذیرش اجتماعی و مشارکت اجتماعی به ترتیب در سطح اطمینان ۰/۹۵، ۰/۹۵ و ۰/۹۹ این تفاوت معنادار دیده میشود. اما متغیر اشتغال یا عدم اشتغال زنان فاقد تفاوت معناداری با انسجام اجتماعی و همبستگی اجتماعی در خانواده بوده است. به طور کلی نتایج نشان میدهد علارغم اینکه فرزندان در خانواده های بزرگ میشوند که کمتر تحت نظارت و کنترل مستقیم والدین( بخصوص مادر) قرار دارند ولی سلامت اجتماعی بیشتری برای آنان به ارمغان آورده است.

کلیدواژه ها

سلامت اجتماعی/اشتغال زنان/شکوفایی اجتماعی/ پذیرش اجتماعی / مشارکت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.