نقش آموزش و پرورش در تربیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME05_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن حامدی

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان عربی پردیس فرهنگیان آیت الله طالقانی(ره) قم

میلاد علی پور گراوند

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان عربی پردیس فرهنگیان آیت الله طالقانی(ره) قم

حسین آلبوغبش

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان عربی پردیس فرهنگیان آیت الله طالقانی(ره) قم

یونس سعیدی

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان عربی پردیس فرهنگیان آیت الله طالقانی(ره) قم

چکیده

یکی از مهمترین نهادها در تربیت، آموزش و پرورش هر کشور می باشد. نهاد آموزش و پرورش، در هر معنا و مفهومی که بکار رود، میتواند وسیله لازمی باشد جهت پیشرفت هر تحول دریک جامعه و بخصوص تحولی که در شئون مختلف اجتماعی بکار رفته و سیاست زندگی جمعی را استحکام میبخشد. از این روست که تعلیم و تربیت میتواند در قالب مفهوم یک نیاز و لازمهی بقای هر جامعه ای قلمداد شود. مقاله حاضر به بررسی نقش آموزش و پرورش در تربیت دانش آموزان، انسانی آموزش و پرورش ، معلم در آموزش و پرورش، ویژگیهای یک معلم و شخصیت و تعادل روانی معلم می پردازد. معلم و دانش آموز دورکن مهم و اساسی آموزش و پرورش هستند. معلم برای موفقیت در کار خود نه تنها باید تلاش کند تا دانش آموزان خود را بهتر بشناسد و به نیازهای آنان پی ببرد، بلکه باید خود را نیز بشناسد و از نیازها و آرزوهای خود آگاه باشد و ضمن پیدا کردن نقاط ضعف خود در صدد رفع و بهبود آنها برآید. گاهی دیده میشود، که پس از دریافت مدرک تحصیلی و پایان دوره کارآموزی معلمان رابطهی خود را با کتاب و مطالعه قطع میکنند و همان معلومات قبلی خویش را به دانش آموزان انتقال میدهند، با این تصور که به هدف خود رسیدهاند . غافل از اینکه آغاز به تدریس برای آنها باید آغاز یادگیری باشد و پیوسته خود را به فراگیری مطالب تازه ملزم سازند. معلم باید همیشه از خود و کاری که میکند ارزشیابی به عمل آورد. بدین منظور رابطه اش باید با سایر معلمان، دانش آموزان و اولیای آنها و اجتماع برقرار باشد تا به نیازهای آنها پی ببرد، هدفهای آموزشی را با در نظر گرفتن این نیازها دنبال کند و در صورت عدم رضایت از نتایج کارخود درصدد تغییر و اصلاح نواقص برآید. معلم باید همیشه این پرسش برایش مطرح باشد که چه میکند؟ چرا چنین میکند؟ چگونه میتواند بهتر به هدف برسد و آیا در کارش موفق است یا خیر؟

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، معلم، تربیت، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.