کنترل برداری موتور القایی تک فاز بدون حسگر سرعت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ICPCONF09_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جعفری

دانشجوی ارشد مهندسی برق گرایش الکترونیک قدرت و ماشین های الکتریکی، دانشگاه کردستان،سنندج ،ایران

مهرداد غلامی

استاد گروه مهندسی برق دانشکده مهندسی،دانشگاه کردستان،سنندج، ایران

چکیده

باتوجه به کاربرد فراوان موتورالقایی تک فاز درکاربردهای مختلف خانگی، اداری، فروشگاهی وحتی صنعتی لزوم پرداختن به بحثکنترل درایو این نوع موتورها ازموارد ضروری برای استفاده بهتر و بهینه تر از انها می باشد . روش های کنترلی پرکاربرد برای ایننوع موتورها معمولا استفاده از روش تنظیم کردن ولتاز به همراه فرکانس و یا کنترل برداری ازنوع جهت گیری میدان می باشد.هدف این تحقیق پرداختن به بحث کنترل برداری می باشد . در بحث کنترل برداری برای طراحی حلقه های کنترلی سرعت و دیگرمتغیر ها نیازمند سنجش سرعت و اطلاع از موقعیت روتور می باشیم که برای این امر از انکودرها برای سنجش سرعت استفاده میشود اما با توجه به اینکه ازموارد پرکاربرداستفاده ازموتورهای تک فازالقایی بحث صرفه اقتصادی می باشد لذااستفاده ازسنسورسنجش سرعت هزینه برداربوده وعلاوه بر این محدودیت هایی که دراستفاده ازسنسور در بعضی محیط ها وشرایط خاص وجود داردبه عنوان مثال در محیط های با دما و رطوبت بالا و نامناسب امکان استفاده از سنسور وجوندارد نیاز پرداختن به روش تخمین سرعتراافزایش می دهد در روش تخمین سرعت براساس متغیر ها و مدل ماشین بسته به نوع روش سرعت موتور تخمین زده می شودهدف این تحقیق ارایه روشی کارامد ، ساده و بدون پیچیدگی برای مجاسبه سرعت موتور ازطریق روش کنترل غیرمستقیم برداریازنوع جهت گیری میدان استاتورمی باشد که برای بهبودکیفیت پاسخ ازکنترل کننده ورویت گر غیرخطی استفاده شده است اثباتدرستی این مدل جدید ازطریق نتایج شبیه سازی بررسی می شود.

کلیدواژه ها

موتور تک فاز القایی،کنترل برداری ،تخمین سرعت، سنسور سنجش سرعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.