بررسی نقش شاخص های حرارتی ساختمان در معماری سنتی شهر دامغان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: SAQZAU01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کامیابی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

عاطفه پهلوانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، باشگاه پژوهشگران جوان،سمنان،ایرا

ملیحه دوست محمدی

کارشناس رشته جغرافیا)اقلیم(، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

مطالعه تأثیر اقلیم بر خانه سازی و آسایش انسان نوآوری جدیدی نمی باشد و از لحاظ تاریخی به سده چهارم قبل از میلاد بر می گردد. اگر به بناهای سنتی و باستانی ایران در هر نقطه بنگریم به تیپ های مختلف بر می خوریم که برگرفته از همین اصلمی باشد. هدف از این مقاله شناخت و بررسی میزان شاخص های آسایش حرارتی و مطابق آن با عوامل اقلیمی در شهر دامغان است از این رو راهنما، یا توصیه نامه طراحی اقلیمی برای شهر دامغان به منظور کمک به ایجاد هویت محلی معماری مسکن ، ایجادفضای سالم تر و تأمین آسایش و بهینه سازی مصرف انرژی تدوین شده است. براساس بررسی انجام شده که با استناد از آمار21 ساله ی ایستگاه دامغان اخذ گردیده است. روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی به همراه عملیات میدانی می باشد و سپس با استفاده از روش های بررسی شاخص های حرارتی همانند اولگی، شرایط معماری هماهنگ با اقلیم برای شهردامغان تهیه گردیدهو فرضیات مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت پیشنهاداتی برای طراحی فضای مسکونی شامل فرم کالبدی جهت قرارگیری ساختمان، موقعیت پنجره ها و... ارائه شده است و پیشنهاداتی برای طراحی فضای مسکونی هماهنگ با مناطق گرم و خشک شامل فرم کالبدی ساختمان، جهت قرارگیری و ... ارائه شده است

کلیدواژه ها

اقلیم، معماری سنتی ، بافت، اولگی ، دامغان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.