بررسی تاثیر ابعاد نوآوری بر پذیرش تکافل با توجه به نقش میانجی اعتماد ادراک شده: مورد مطالعه ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش ملی و دهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه با موضوع «توسعه دانش بنیان صنعت بیمه»
  • کد COI اختصاصی: INSDEV29_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عالی پور

کارشناسی ارشد آکچوئری، دانشگاه علامه طباطبایی (موسسه اکو)، مدیر ریسک و آکچوئری شرکت بیمه امید تهران، ایران

چکیده

هدف این مقاله تعیین اهداف برای پذیرش تکافل با توجه به نقش میانجی اعتماد ادراک شده در موردایران است.روش شناسی تحقیق- این مطالعه از مزیت نسبی، سازگاری و ساختارهای پیچیدگی به عنوان عواملاصلی نظریه ابعاد نوآوری (DOI) استفاده می کند. علاوه بر این، سه ساختار خارجی آگاهی، فرهنگ و اعتماد به ساختارهای DOI اضافه گردید. محقق ۴۱۹ پرسشنامه را بین مشارکت کنندگان مطالعه توزیعنمود. این نظرسنجی با استفاده از روش نمونه گیری آسان در استان هرمزگان انجام شد و پاسخ دهندگانما کاربران بالقوه محصول تکافل بودند. مدل نظری DOI از طریق مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که مزیت نسبی، سازگاری، فرهنگ با واسطه گری اعتماد ادراک شده بر پذیرشتکافل تاثیر مثبت و معناداری دارد. از سوی دیگر پیچیدگی و آگاهی درک شده رابطه مثبتی با پذیرشتکافل دارد و اعتماد درک شده در رابطه بین ابعاد نوآوری بر پذیرش تکافل نقش میانجی دارد.این تحقیق تلاشی اصیل برای بررسی عواملی است که با تغییر نظریه DOI، پذیرش محصولات تکافل را در مورد مشتریان با واسطه اعتماد در ایران تعیین می کند. بنابراین، کمک منحصر به فردی به میدان تکافل در زمینه ایران ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

نوآوری، پذیرش تکافل، اعتماد ادراک شده، ابعاد نوآوری (DOI)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.