قرائت الفبای ساختاری هویت کالبدی کهن شهرو بحران هویت شهر معاصر
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: SAQZAU01_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1461
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد روانسرکرما
کارشناسی ارشد معماری، کارشناس اداره کل نوسازی و تجهیزمدارس، کردستان،
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد آزاد اسلامی واحد شوشتر، مدرس گروه معماری دانشگ
چکیده
مسئله تلاش برای حفظ هویت در رشته های مختلف علمی به طریق گوناگون بیان شده و تحلیل می شود. معماری و شهرسازی ازآنجا که به خصوصیات محیط زیست انسانها مربوط می شود، نقش مهمی در حفظ و ارتقای هویت داشته و از گذشته های دورنمادی از تفاوتها و برتری های محلی محسوب می شده است. در کشور ایران اهمیت موضوع هویت به حدی بوده که در قانون برنامه سوم و چهارم توسعه به لزوم هویت بخشی به سیما وکالبد شهرها و روستاهای کشور اشاره شده است. محور اصلی و دغدغهاصلی این مقاله هویت کالبدی است؛ مسئله ای که امروزه مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و صاحب نظران واقع شده و مطالعاتگسترده ای در مورد آن انجام شده و می شود. مقاله حاضر به مطالعه مفاهیم شکل دهنده هویت کالبدی شهرها می پردازد و مقیاس آن در سطح شهر است. مهمترین اقدام در این مطالعه تدوین معیارهایی است که بتوان بر اساس آن هویت را شناسایی وارزیابی کرد. این معیارها از طریق مطالعه، بررسی و تحلیل متون معماری و شهرسازی استنتاج شده است و تدوین آنها ناشی ازتجزیه وتحلیل تخصصی بوده است. برخی از پژوهشگران که عقیده دارند ارزشهای شکل شهر از جمله هویت آن باید از بطن جامعه ساکن در آن استخراج شده ومبتنی بر نظر های آنان باشد، ممکن است این روش را مورد انتقاد قرار دهند. اما در چنین پژوهشی باتوجه به مقیاس و گستردگی موضوع، هر روشی که برای تدوین معیارها اتخاذ شود بر مبنای نقش قوی پژوهشگر است. مطالعه حاضر صرفا به بررسی شکل و کالبد شهر می پردازد که از دیدگاه مورفولوژی شهری تبعیت می کند. رویکرد این مقاله در مورد هویت کالبدی دارای دو جنبه مهم است: الف- معیارهای شناخت و ارزیابی هویت کالبدی از تجزیه و تحلیل متون تخصصی براساس نظر پژوهشگران تدوین می شود.ب-در مطالعه شکل شهر از رویکرد مورفولوژی شهری استفاده شده است و کالبد به عنوان تبلور و تجسد ساکنان شهر مطالعه می شود.کلیدواژه ها
هویت، شهر، کالبد، مورفولوژی، بافت، شخصیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.