شناسایی و ارزیابی چالش های توسعه همکاری شرکت های دانش بنیان با صنعت بیمه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش ملی و دهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه با موضوع «توسعه دانش بنیان صنعت بیمه»
  • کد COI اختصاصی: INSDEV29_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود امراللهی

مدیرعامل، بیمه هوشمند فردا، تهران

بهروز آرمان مهر

معاون فناوری، توسعه و بازار، بیمه هوشمند فردا، تهران

محسن قنواتی نژاد

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

صنعت بیمه در حال گذار از دنیای سنتی بیمه گری به دنیای اکوسیستمی و دیجیتال است. یکی ازمهم ترین بازیگران این اکوسیستم شرکت های دانش بنیان هستند که همواره نقش بسزایی در توسعهاقتصادی کشور داشته اند. صنعت بیمه نیز به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای اقتصادی کشور، اهدافبلندی را در برنامه چشم انداز پیش روی خود دارد. بدون شک استفاده از ظرفیت شرکت هایدانش بنیان می تواند روند رسیدن به اهداف تعیین شده را تسریع نماید اما شکل گیری همکاری بینصنعت بیمه و شرکت های دانش بنیان به علت ماهیت متفاوت کسب و کارها با چالش هایی همراه استکه در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است. این مطالعه، از نوع هدف یک پژوهش کاربردیبوده و از جنبه روش تحقیق از دسته مطالعات توصیفی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، خبرگانی ازصنعت بیمه می باشند که سابقه بیش از ۵ سال فعالیت در حوزه های اینشورتک و حکمرانی صنعت بیمهرا دارند. ابزار جمع آوری داده در این مطالعه، رویکردهای مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه و پرسشنامهمی باشد. در این مطالعه، از نظر ۱۵ خبره جهت تکمیل پرسشنامه استفاده گردید و روایی پرسشنامه نیزبه اثبات رسید. جهت وزن دهی چالش های توسعه همکاری شرکت های دانش بنیان با صنعت بیمه ازرویکرد ترکیبی دیمتل و بهترین-بدترین فازی و داده های پرسشنامه ای استفاده است. نتایج بدست آمدهنشان می دهد مهم ترین چالش های همکاری به ترتیب شامل عدم شناخت صنعت بیمه و پیچیدگی هایحاکم بر آن، ضعف زیرساخت فناوری اطلاعات برای برقراری ارتباط با سیستم های بیرونی و ضعف درنظارت سیستماتیک بر دانش بنیان ها و وضع قوانین و مقررات دست و پاگیر برای آنها می باشد.

کلیدواژه ها

دانش بنیان، ارزیابی چالش ها، صنعت بیمه، دیمتل، بهترین بدترین فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.