چالش آفرینی اینترنت اشیاء بر ارکان امنیت ملی کشور
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه امنیت ملی، دوره: 5، شماره: 16
- کد COI اختصاصی: JR_NSJ-5-16_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 224
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی فضای سایبر دانشگاه عالی دفاع ملی و پووهشگر پووهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
دکتری آینده پژوهی – موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی
چکیده
اینترنت اشیاء به سرعت در حال گسترش است. اشیاء متنوعی از پوشیدنی، ثابت و متحرک با قابلیت عمل فیزیکی با فرمان سایبری در حال گسترش است. اینترنت آینده با نفوذ در همه شئون زندگی انسان از حالات شخصی و فردی تا تعاملات جمعی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در حال خلق دنیایی جدید برای انسان است. در عصر سایبر با درهم تنیده شدن گسترده زندگی و تکنولوژی های غیر بومی تهدیدات نوینی متوجه امنیت ملی شده است. ازآنجایی که این تکنولوژی ها عموما بومی نبوده و متعلق به کشورهای متخاصم و یا هم پیمانان آن ها است، چالش هایی را متوجه امنیت ملی خواهد کرد. تحقیق با شکل دهی به پرسشنامه محقق ساخته براساس اثرات اینترنت اشیاء و تکنولوژی های مرتبط آن با امنیت ملی نظرات متخصصان این حوزه را مورد پرسش قرار داده است. سپس با تکنیک معادلات ساختاری و نرم افزار SmartPLS مورد تحلیل قرار گرفته است. مردم و سبک زندگی، حاکمیت و قلمرو و جغرافیا متحمل چالش هایی نو خواهد شد. ماشینی شدن زندگی انسان، غفلت انسان از مسئولیت دنیوی و اخروی، تغییر سبک زندگی جامعه به سبک زندگی غربی، اشراف اطلاعاتی دشمن بر تعاملات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، دانش راهبردی و کاهش حفاظت از سرمایه های ملی از اثرات کسترش اینترنت اشیاء در کشور خواهد بود. باید با درک صحیح چالش های آینده، راهبردهایی را در شکل دهی به قدرت درون زای سایبری اتخاذ نمود.کلیدواژه ها
اینترنت اشیاء, چالش های امنیت ملی, مردم, حاکمیت, قلمرواطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.