بررسی تاثیر آموزش ریاضی با رویکرد قابلیت محور بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهرستان اردل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SPE-9-2_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید نجات دهکردی

آموزگار پایه چهارم، کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی از دانشگاه اصفهان

محمد جواد لیاقتدار

استاد، گروه علوم تربیتی دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش ریاضی با رویکر قابلیت محور بر پیشرفت تحصیلی (در استانداردهای محتوایی) دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهرستان اردل می باشد. در این پژوهش که از نظر هدف کاربردی بوده، از روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و آزمایش استفاده شده است. نمونه آماری شامل ۳۰ دانش آموز دختر پایه چهارم ابتدایی در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ بوده و از آن جایی که محقق به عنوان آموزگار پایه چهارم در شهرستان اردل مشغول به خدمت است، نمونه به علت سهولت دسترسی از میان دانش آموزان دختر پایه چهارم مدارس ابتدایی این شهرستان و از دو مدرسه مجزا جهت جلوگیری از عامل انتشار، انتخاب شدند. ابزار پژوهش، آزمون پیشرفت تحصیلی محقق ساخته می باشد وجهت تحلیل داده ها، با بهره گیری از آمار توصیفی و استنباطی از بسته نرم افزاری SPSSاستفاده شده است. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که آموزش ریاضی با رویکرد قابلیت محور در گروه آزمایش به طور معنی داری باعث پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در چهار استاندارد محتوایی (اعداد و عملیات، اندازه گیری، هندسه ، تحلیل داده ها و احتمال) گردیده است (۰۵/۰> P)، اما در بخش جبر پیشرفتی حاصل نگردید. به طور کلی یافته های این پژوهش نشان می دهد آموزش ریاضی با رویکرد قابلیت محور سبب بهبود پیشرفت تحصیلی ریاضی در دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهرستان اردل می گردد.

کلیدواژه ها

آموزش ریاضی، قابلیت محور، پیشرفت تحصیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.