تاثیر استفاده همزمان اسید لاکتیک و پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus) بر برخی معیارهای رشد، کیفیت لاشه و خونی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله بهره برداری و پرورش آبزیان، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPU-12-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن سلیمانی ایرائی

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

حسین اورجی

نویسنده مسئول، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

سکینه یگانه

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

فرید فیروزبخش

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

عبدالصمد کرامت

گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ، ساری ، مازندران، ایران

چکیده

رشد یک عامل بسیار مهم در بازدهی اقتصادی مزارع پرورش ماهی می باشد که افزایش آن می تواند به بهبود شرایط در استخرها بیانجامد. برای این منظور و در جهت بررسی اثرات هم افزایی سطوح مختلف اسید لاکتیک و پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus) بر عملکرد رشد، کیفیت لاشه و برخی فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) تعداد ۵۴۰ قطعه ماهی با متوسط وزن ۲/۱ ± ۴/۱۵گرم در ۹ تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته تحت تغذیه با جیره های آزمایشی شامل جیره غذایی استاندارد با و بدون اسید آلی و پروبیوتیک قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، درصد رشد وزنی، رشد ویژه، بازدهی پروتئین و فاکتور وضعیت بصورت معنی داری در تیمارهای D۸ ( تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک با غلظت CFU/g ۱۰۷ و اسید لاکتیک به میزان ۱ درصد خوراک ) و D۹ (تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک با غلظت CFU/g ۱۰۹ و اسید لاکتیک به میزان ۱ درصد خوراک) و بخصوص در تیمار D۹ می باشد (۰۵/۰ < p). ضریب تبدیل در تیمار D۹ کمتر از سایر تیمارها ثبت گردید (۰۵/۰ < p). هیچ اختلاف معنی داری بین تیمارها در مقادیر چربی، پروتئین، خاکستر و رطوبت ثبت نگردید (۰۵/۰ ˃ p). میزان هماتوکریت و تعداد گلبولهای سفید در تیمار D۸ و D۹ بیشتر از سایر تیمارها بود (۰۵/۰ < p) ولی در مقادیر گلبول قرمز و هموگلوبین هیچ تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (۰۵/۰ ˃ p).

کلیدواژه ها

قزل آلای رنگین کمان, رشد, اسید لاکتیک, پروبیوتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.