بازآفرینی حوزه بازار شهر بابل با تاکید بر بعد کالبدی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 3، شماره: 27
- کد COI اختصاصی: JR_GAU-3-27_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 296
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، ایران
دانشجوی دکتری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، ایران
کارشناسی ارشد گیاهان زینتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، ایران
چکیده
افزایش جمعیت و در پی آن زندگی شهرنشینی معضلاتی را برای شهرها به وجود آورده است که شهرها را با مسائل و مشکلاتی روبرو کرده است. یکی از این مسائل رویارویی با بافت های کهن و فرسوده و رو به زوال شهری است که توجه بسیاری از مدیران شهری و در سطح کلان دولت را به خود منعطف کرده است. هدف از پژوهش حاضر بازآفرینی حوزه بازار شهر بابل با تاکید بر بعد کالبدی است. لذا پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی – تحلیلی و میدانی بوده و روش گردآوری داده های تحقیق در رابطه با مبانی نظری پژوهش، شناخت و تحلیل داده ها اسنادی و کتابخانه ای و در رابطه با بررسی نمونه مورد مطالعه، مطالعات میدانی می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات میدانی از ابزار پرسشنامه استفاده شده است که میان نمونه تصادفی از شهروندان به تعداد ۳۸۴ نفر بر اساس فرمول کوکران به صورت تصادفی و در میان کارشناسان به تعداد ۳۰ نفر به صورت تصادفی توزیع گردیده است. جهت تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه از نرم افزارهای SPSS و Super Desicion استفاده شده و با استفاده از اطلاعات SPSS در آزمون های دیگری چون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل صورت می پذیرد. جهت اولویت بندی معیارهای بازآفرینی از تحلیل شبکه ای (ANP) استفاده شده است. یافته ها نشان داده است که در جهت بازآفرینی کالبدی بافت تاریخی حوزه بازار شهر بابل مهم ترین مسئله ای که باید مورد توجه قرار گیرد، تدوین برنامه بازآفرینی در بافت تاریخی حوزه بازار شهر بابل با رویکردی همه جانبه و کل نگر؛ شناسایی مسائل و مشکلات و نیازهای شهروندان در محدوده هدف؛ حفظ بافت تاریخی و ارزشمند شهری در حوزه بازار شهر بابل و در پی آن حفظ هویت شهر و تعادل در توزیع کاربری ها و سرانه آنها می باشد.کلیدواژه ها
بازآفرینی، بعد کالبدی، بافت شهری، شهر بابلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.