رتبه بندی عوامل کلیدی و موثر بر برگشت پذیری در مقابل زلزله براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱
- کد COI اختصاصی: IDMEVENT01_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 187
نویسندگان
دانش آموخته دکتری ، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه خوارزمی
چکیده
اقتصاد مقاومتی ایجاب می کند تا سیاست گذاری های کلان و خرد مبتنی بر استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه بومی و محلی و فعال کردن آن ها بدون تحمیل فشار بر مردم دنبال شود. مدیریت بحران نیز از این امر مستثنی نمی باشد زیرا با تلاطم اوضاع اقتصادی، اجتماعی همراه است و ضرورت دارد با تکیه بر ظرفیت های بومی، برگشت پذیری به شرایط تعادل قبل در اسرع وقت انجام شود. برای این منظور شناسائی عوامل کلیدی موفقیت در افزایش کارایی و اثر بخشی مدیریت بحران و اولویت بندی آن ها به منظور تخصیص بهینه منابع از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد که مورد توجه مقاله حاضر قرار گرفته است. برای رسیدن به این هدف، بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی و مبتنی بر آراءخبرگان فن و تصمیم گیرنده، الگوریتم کارای تاپسیس در روش های تصمیم گیری گروهی چند معیاره برای بازگشت به دوران ثبات پس از بروز زلزله مورد استفاده قرار گرفته است تا با هزینه کمتر و در زمان کوتاه تر برگشت پذیری انجام شود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اولویت های برگشت پذیری به ترتیب اهمیت عبارتند از : لجستیک امدادی، نقش دولت و قوانین حمایتی، کمک های مردمی و بین المللی، اسکان موقت، مکانیابی و الگوی رفتاری مردم.کلیدواژه ها
سیاست های اقتصاد مقاومتی ، عوامل برگشت پذیری، زلزله ، تصمیم گیری چندمعیاره ، تاپسیساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.