بررسی رابطه آزادی با امر به معروف و نهی از منکر طبق حقوق بشر بین الملل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF15_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 723
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق بین المللی مرکز پیام نور واحد قشم، ایران
چکیده
در زندگی جمعی سرنوشت افراد به هم مربوط است و به قول معروف، افراد در سرنوشت یکدیگر اثر دارند، حق نظارت در اعمالدیگران، حق طبیعی و از آثار زندگی اجتماعی است. امر به معروف و نهی از منکر یکی از مهمترین و عظیم ترین فرائض دینیدر اسلام است آیات و روایات بسیاری از جهات متعدد این وظیفه اجتماعی را مورد تائید قرار داده از طرف دیگر اعلامیه حقوقبشر در ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ مطابق با ۹ آذر ۱۳۲۷ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد حقوق بشر از حقوقی استکه لازمه طبیعت انسان بوده و پس از پیدایی دولت ها وجود داشته است. در پژوهش حاضر که به روش تحلیلی و توصیفی وکتابخانه ای تهیه گردیده تلاشی است در جهت بررسی مفهوم امر به معروف و نهی از منکر و و رابطه آن با حقوق بشر بین المللو سوالات این پژوهش عبارتند از: ۱-آیا اعلامیه حقوق بشر به فریضه امر به معروف و نهی از منکر پرداخته است. ۲- امر به- معروف و نهی از منکر با اصل آزادی افراد در تعارض است. از مهم ترین نتایج این پژوهش می توان به موارد زیر اشاره کرد: ۱در اعلامیه حقوق بشر سعی شده است دولت ها و نهادهای بین المللی به اجرا صحیح آموزه های حقوق تحت فشار قرار دهددر حالی که فریضه امر به معروف و نهی از منکر اینگونه نیست. ۲- همواره این بحث بوده که فریضه امر به معروف و نهی از منکرممکن است با برخی از حقوق و آزادی های بشری در تضاد باشد در حالی که این فریضه یعنی امر به خوبی و نهی از بدی درهمه ادیان بوده و در حقیقت به معنای واقعی آزادی می باشد.کلیدواژه ها
آزادی ، امر به معروف، نهی از منکر، حقوق بشر بین الملل.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.