جرم رها کردن طفل یا شخص ناتوان از محافظت خود در حقوق کیفری ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF15_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 933
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
چکیده
توجه به حقوق کودک از دیرباز مورد نظر بسیاری از حامیان و طرفداران حمایت از حقوق کودک بوده است. کودک باتوجه بهشرایط خاص جسمی و روحی از اقشار آسیب پذیر جامعه است و هر روز گزارش های تکان دهنده ای از بی توجهی به حقوق کودک وظلم و جنایت و بهره کشی به این گروه منتشر می شود که مطالعه آن انسان را می آزارد و قلب و روح هر انسانی را اندوهگین می کند .کودک آزاری نه تنها از طریق افراد سودجو و مافیای فساد و فحشا و باندهای تبهکار صورت می گیرد، بلکه چه بسا، خواسته یاناخواسته توسط بسیاری از خانواده ها و حتی پدران و مادران نیز گزارش می شود. تعداد کودکانی که از این طریق، مورد بی مهری یابی توجهی، تنبیه جسمی و بدنی،خانواده گریزی، سوء استفاده جنسی و... قرار گرفته اند کم نیست . مقاله حاضر به بررسی جرم رهاکردن طفل یا شخص ناتوان از محافظت خود در حقوق کیفری ایران می پردازد و نتیجه حاکی از این شد که، هر چند هدفقانونگذار از تغییر این قانون سعی در بهبود اوضاع این کودکان بوده، اما نتوانسته آنطور که باید و شاید به این مهم نائل اید وهمچنان کاستی هایی وجود دارد.حتی به نظر می رسد در بعضی موارد اشکالات و کاستی های بیشتری نسبت به قانون قبل وجودداردکلیدواژه ها
طفل،حقوق، بزهکار، بزه دیده، پیشگیری از جرم.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.