بررسی فقهی و حقوقی سقط جنین در حقوق ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF15_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 805
نویسندگان
کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان
چکیده
مسائل متعددی مانند مشکلات اقتصادی, داشتن فرزند زیاد, عدم تقارن در جنسیت, بارداری های ناخواسته و یا نامشروع بودن جنین,زمینه سقط جنین را مساعد کرده است. این در حالی است که غالب دلایل فوق از منظر فقهی مجوز شرعی برای سقط محسوب نمیشود. امروزه شاهد آمار نگران کننده سقط جنین غیرقانونی هستیم که با ارائه راهکار اقتصادی, فرهنگی, اجتماعی و. . . باید از رشدبی رویه آن کاست. یکی از راهکارهای پیشگیرانه که می تواند به کاهش آمار سقط جنین و در نتیجه رسیدن به سیاست افزایشجمعیت منجر شود, پیشگیری کیفری است که در قالب وضع مجازات متناسب در مورد مرتکب سقط جنین می تواند قابل اعمالباشد. ازاین رو, هدف پژوهش حاضر بررسی این موضوع است که چه ضمانت اجرایی می توان برای جرم سقط جنین در نظر گرفتکه از ابعاد گوناگون با مبانی و اصول معتبر حقوقی و شرایط زمان و مکان هماهنگی و تطابق داشته باشد؟ در این مقاله که با استفادهاز منابع کتابخانه ای و به روش تحلیلی-توصیفی تدوین شد, ضمن بررسی حالات مختلف سقط جنین , این موضوع نیز بررسی شدکه عدم اجرای قانون, ابهام قانون و در برخی موارد خلاهای قانونی سه نقص موجود در سیستم حقوقی و قضایی در مجازات سقطجنین است. ماده ۳۰۶ قانون مجازات اسلامی موجب برداشت مختلف در خصوص تعزیر مادر و همچنین نسخ مجازات موضوع مواد۶۲۲ الی ۶۲۴ شده است؛ رفع ابهام از این مقرره و تعزیر مادری که مباشر و یا معاون سقط جنین است, مفید و لازم به نظر می رسدکلیدواژه ها
سقط، جنین، حرام، قصاص، روح.مقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.