نشان دارسازی رزمارینیک اسید Rosmarinic Acid)) پرتودیده با گالیم-۶۷

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 44، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-44-4_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس دماوندی کمالی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۹۱۳۸۱۵۷۳۹، گرگان - ایران

سعید رجبی فر

پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۸۳۶-۱۴۳۹۵، تهران – ایران

مرضیه حیدریه

پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۸۳۶-۱۴۳۹۵، تهران – ایران

چکیده

عصاره گیاه رزماری، ۴ برابر آنتی­اکسیدان ­های مصنوعی مانند BHT و BHA خاصیت آنتی­اکسیدانی دارد. رزمارینیک اسید نه تنها به دلیل خواص آنتی­اکسیدانی قوی مورد توجه است بلکه خصوصیات ضدالتهابی، ضدتوموری، ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدسرطانی را نیز در پژوهش ­های مختلف نشان داده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات دما، زمان، pH و غلظت رزمارینیک اسید پرتودیده و نشان دارسازی آن با رادیوایزوتوپ گالیم-۶۷ به عنوان یک عامل تصویربرداری با وضوح بالا برای توموگرافی رایانه ای تک فوتونی است. در مطالعه حاضر، رزمارینیک اسید تحت تابش گاما با مقادیر ۲۰ و ۳۰ کیلوگری در دو غلظت ۱ و ۵/۰ درصد با رادیوایزوتوپ گالیم-۶۷ تولید شده در سیکلوترون کرج نشان دار و راندمان و خلوص رادیوشیمیایی آن ها با هم مقایسه شد. شرایط نشان دارسازی (از جمله pH، دما، زمان و غلظت) مورد بررسی قرار گرفتند. کنترل کیفی به وسیله کروماتوگرافی لایه نازک (RTLC) انجام گرفت. بر اساس آزمون ­های صورت گرفته، تیمار بهینه نشان دارسازی رزمارینیک اسید پرتو دیده در سطح ۳۰ کیلوگری و غلظت ۱ درصد و pH  برابر ۵/۵-۶، در زمان ۳۰ دقیقه در دمای ۴۵ درجه سانتی ­گراد، بالاترین راندمان و خلوص رادیوشیمیایی ۹۵ % به دست آمد. ضمنا ماده نشان دار پایداری خوبی حتی بعد از ۱۲ ساعت از خود نشان داد.

کلیدواژه ها

گالیم-۶۷, نشان دارسازی, رزمارینیک اسید, خلوص رادیوشیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.