ارزیابی اثر اگزوزوم های استخراج شده از سلول های AGS تیمار شده با نانوکومارین بر القا مسیر خارجی آپوپتوز در سلول های سرطانی معده مقاوم به دارو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 13، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-13-50_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس رجب وند

Department of Biology, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran

محمد ضعیفی زاده

Department of Biology, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran

هاشم یعقوبی

Department of Biology, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran

چکیده

سابقه و هدف: سرطان معده یکی از شایع­ترین سرطان های گوارش در جهان، ایران و اردبیل است. استفاده از اگزوزوم ها برای بسته­بندی دارو، پتانسیل خوبی برای مهار سلول های سرطانی مقاوم به دارو می باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر اگزوزوم های استخراج شده از سلول های سرطانی رده AGS تحت تاثیر نانوکومارین بر روی مهار رده مقاوم ۴۵MKN انجام شد. مواد و روش ها: اگزوزوم ها در غلظت ۵۰LC و ۷۵LC نانوکومارین از سوپرناتانت سلول های کشت شده AGS با استفاده از Exosome Isolation Kit استخراج و با DLS تایید شدند و تاثیر آن در سلول های رده ۴۵MKN مقاوم به دارو اعمال گردید. تست مهار (MTT) و بیان ژن های ۸Caspase ، ۹Caspase ، ۲BCL، Bax و ۵۳P اندازه­گیری شد.   یافته ها: نتایج نشان داد که اگزوزوم های استخراج شده از AGS تحت تیمار نانوکومارین با غلظت ۷۵LC بر روی رده مقاوم­به داروی ۴۵MKN علاوه­بر نقش مهاری، تاثیر معنی­داری در تغییر میزان بیان ژن های ۸Caspase ، ۲BCL و ۵۳P داشته است. نتیجه ­گیری: افزایش بیان ژن­های ۸Caspase ، ۲BCL و ۵۳P در تیمار اعمال اگزوزوم ها در سطح ۷۵LC نشان دهنده القای آپوپتوز از مسیر خارجی توسط اگزوزوم در سلول های مقاوم است و به­طوری­که میزان کاهش بیان انکومیر ۲۱-miR و افزایش a۳۴-miR در محتویات اگزوزوم آن را به اثبات می رساند.

کلیدواژه ها

Exosome, Drug-resistant cell line, Apoptosis, External pathway of apoptosis, Gene expression, Iau Science., اگزوزوم, رده مقاوم به دارو, آپوپتوز, مسیر خارجی آپوپتوز, بیان ژن, .Iau Science

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.