ساخت و مشخصه یابی نانوذرات ایزوله پروتئین شیر به روش الکترواسپری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مهندسی صنایع غذایی، دوره: 22، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODER-22-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک رهبری

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حمید توکلی پور

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

احمد کلباسی اشتری

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

در این پژوهش، نانوذرات ایزوله پروتئین شیر (MPI) به روش الکترواسپری تولید شدند. به منظور بهینه سازی شرایط الکترواسپری نانوذرات MPI، غلظت محلول MPI (برحسب درصد وزنی)، ولتاژ فرایند (برحسب کیلوولت)، فاصله حرکتی ذرات بین نوک سوزن و جمع کننده (برحسب سانتی متر) و سرعت جریان پمپ (برحسب میلی لیتر بر ساعت) در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بررسی و به روش سطح پاسخ (RSM) مدل سازی و تجزیه وتحلیل شدند. نتایج بررسی­ها نشان داد که غلظت محلول MPI بیشترین تاثیر و فاصله بین نوک سوزن و جمع کننده کمترین تاثیر را بر قطر نانوذرات دارند. بر طبق نتایج به­دست آمده، با بهینه سازی غلظت محلول MPI (۲.۵ درصد وزنی)، سرعت جریان پمپ (۰.۲ میلی لیتر بر ساعت)، فاصله بین نوک سوزن و جمع کننده (۱۵ سانتی متر) و ولتاژ (۱۷.۵ کیلوولت) می توان نانوذرات یکنواخت MPI تولید کرد. تصویرهای حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) موفقیت روش الکترواسپری را در تولید نانوذرات کروی با میانگین قطر ۲۰۴.۳ نانومتر و حداکثر یکنواختی در توزیع اندازه ذرات تایید کردند. آنالیز طیف سنجی فروسرخ با تبدیل فوریه (FTIR) چگونگی ساختار شیمیایی نانوذرات را بیان کرد.

کلیدواژه ها

الکترواسپری, ایزوله پروتئین شیر, روش سطح پاسخ, مدل سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.