بررسی رابطه عدم وجود فرایندهای راستی آزمایی در اظهارنامه مالیاتی با انواع مختلف صنایع (مطالعه موردی: مودیان بزرگ مالیاتی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات اقتصاد بخش عمومی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PSE-1-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هادی سبحانیان

استادیار گروه آموزشی مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

مهدی موحدی بکنظر

استادیار مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

آزاده اشرفی

استادیار گروه مدیریت دولتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

صلاح سلیمیان

دکتری اقتصاد دانشگاه ارومیه و حسابرس ارشد اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ، تهران، ایران.

حسین پیشانی یزدی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی و حسابرس ارشد اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ، تهران، ایران.

چکیده

مرحله اخذ اظهارنامه از مودیان در تمامی نظام های مدرن مالیاتی دنیا رایج است و جزو مهم ترین و اصلی ترین مراحل در بخش وصول مالیات به شمار می آید. بخش عمده مالیات در این مرحله به حیطه وصول درمی آید و بدین سبب، برنامه ریزی و رفاه اجتماعی و کاهش هزینه وصول مالیات نیز از تبعات چنین نظامی خواهد بود. یکی از مهم ترین مشکلات در سازمان امور مالیاتی در طراحی اظهارنامه به گونه ای است که فرایند راستی آزمایی را به صورت کامل اجرا کند. هدف این پژوهش شناسایی رابطه نبود فرایندهای راستی آزمایی در اظهارنامه مالیاتی با انواع مختلف صنایع در اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ است. این تحقیق که از نوع تحلیلی-علی مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی است، با انتخاب ۳۶۲۵ سال شرکت در محدوده زمانی پنج ساله (۱۳۹۱-۱۳۹۵) در نظر گرفته شده و به تجزیه و تحلیل نتایج پرداخته است. نتایج نشان می دهد که از بین متغیرهای بررسی شده ۱۳ نوع مختلف صنایع، متغیرهای صنایع بازرگانی، مالی، مستغلات و بهداشت و درمان با متغیر نبود مکانیسم های راستی آزمایی در فرایند اظهار مودیان دارای رابطه ای معنی دار است و این معنی داری صرفا برای متغیر صنعت مالی به صورت مستقیم و برای سایر صنایع معکوس است.

کلیدواژه ها

رگرسیون خطی, رگرسیون لاجیت, صنعت, راستی آزمایی, مودیان بزرگ مالیاتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.