تحلیل خاکستری در ارزیابی اماکن ورزشی، تفریحی فرهنگی شهر اصفهان: رویکرد بهینه سازی کارکرد اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات راهبردی جامعه شناختی در ورزش، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IAUES-3-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحمید جمالی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

مهدی سلیمی

دانشگاه اصفهان

داود نصر اصفهانی

دکتری مدیریت ورزشی، مدرس گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان ، ایران

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش شناسایی مجموعه شاخص هایی برای ارزیابی استخرهای تفریحی ورزشی اصفهان بود که با استفاده از تحلیل رابطه خاکستری که از جمله روش های تحلیل پوششی داده ها است، انجام شده است.روش شناسی: جامعه آماری شامل تمامی اساتید و خبرگان (شامل مدیران، کارشناسان و بازرسان) حوزه ورزش با نگاه خاص به حوزه ورزش شنا و استخرها بود. رویکرد این پژوهش ترکیبی است و به همین دلیل جهت نمونه گیری در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی استفاده شد و تعداد نمونه براساس میزان اشباع نظری که در این پژوهش ۱۳ نفر بود تعیین شد. در بخش کمی با توجه به حجم بزرگ جامعه، حجم نمونه به روش کوکران و به میزان ۳۸۰ نفر برآورد شد. در بخش کیفی به منظور رسیدن به شاخص ها به مطالعه کتابخانه ای اقدام شد و به منظور تکمیل آن از مصاحبه بهره گرفته شد. محدوده پژوهش شامل ۲۰ استخر بود که در مناطق ۱۵گانه شهر اصفهان، سپاهانشهر و بهارستان واقع بودند. به منظور تحلیل داده ها در بخش کیفی از تحلیل مضمون استقرایی و در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم و تحلیل پوششی داده ها استفاده شده است. یافته ها: برمبنای یافته ها شاخص های وضعیت تجهیزات و امکانات، زیربنا و سازه، فناوری، موقعیت مکانی، معماری و طراحی ابنیه، نیروی انسانی، ایمنی و بهداشت، عوامل بازاریابی، عوامل مدیریتی و کیفیت خدمات جانبی، برای ارزیابی استخرها مورد تایید قرار گرفتند و براساس رابطه خاکستری استخر آزادی و انقلاب از رتبه برتر برخوردار شدند و استخرهای نمونه و بهتوانی رتبه مناسبی دریافت ننمودند.

کلیدواژه ها

استخر, تحلیل پوششی, تحلیل مضمون, شاخص های ارزیابی , رابطه خاکستری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.