تاب آوری تحصیلی و اشتیاق به تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رشت نسبت به برنامه آموزش مجازی اجرا شده در دوران پاندمی کرونا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه افق توسعه آموزش علوم پزشکی، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HMED-14-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه نمازی

مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری- مامایی واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

مرضیه مسجودی

گروه مامایی، دانشکده پرستاری- مامایی واحد رشت ، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

مقدمه: از اولین و ابتدایی ترین اقدامات برای جلوگیری از انتشار بیماری در پاندمی کرونا، در تمام کشورهای دنیا از جمله ایران، تعطیلی دانشگاهها و موسسات آموزشی و اجرای برنامه آموزش مجازی بود. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت تاب آوری تحصیلی و ارتباط آن با اشتیاق تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی ( پرستاری و مامایی ) و غیر پزشکی در طول اجرای برنامه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی رشت انجام گرفت.روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی بود که در آن۴۲۵ نفر از دانشجویان از دانشکده های مختلف دانشگاه به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب و پرسشنامه های تاب آوری تحصیلی ساموئلز و اشتیاق به تحصیل فردریکز را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ و با آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار تحلیلی (آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: یافته های مطالعه حاکی از آن بود که کمترین تاب آوری تحصیلی در زمان اجرای برنامه آموزش مجازی در گروه علوم پزشکی وجود داشت و همزمان اشتیاق تحصیلی آنها نیز نسبت به گروه پایین تر گزارش شد. میانگین نمره کسب شده در هر دو متغیر وابسته مورد بررسی در دانشجویان مذکر نسبت به دانشجویان مونث بالاتر بود(۰۱/۰> p). همچنین بین میانگین نمره تاب-آوری تحصیلی در دانشجویان علوم پزشکی با غیر پزشکی تفاوت آماری معنی دار وجود داشت (۰۰۱/۰=p).نتیجه گیری: یافته ها نشانگر وضعیت نامناسب تاب آوری و اشتیاق تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی بود. با توجه به اهمیت آنها در رشته های علوم پزشکی که با حفظ جان افراد سرکار دارند، نیاز به توجه بیشتر برای ایجاد شرایط ارتباطی مناسب در محیط دانشگاه و اساتید با دانشجویان برای ارتقای وضعیت ایجاد شده ناشی از همه گیری کرونا احساس میشود.

کلیدواژه ها

تاب آوری تحصیلی, اشتیاق به تحصیل, آموزش مجازی, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.