متن رساله جوابیه محدث نوری به اشکالات بر فصل الخطاب، بر اساس نسخه دستنویس مولف
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله حدیث و اندیشه، دوره: 18، شماره: 35
- کد COI اختصاصی: JR_JHT-18-35_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 671
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم قرآن وحدیث از دانشگاه قرآن و حدیث
چکیده
محدث نوری در سال ۱۲۹۲ق کتاب فصل الخطاب فی تحریف کتاب رب الارباب را نگاشت و در آن دلایلی بر تحریف قرآن ارائه نمود. از میان ردیه هایی که بر آن نوشته شد، طبق اسناد موجود و بنابر نقل آقابزرگ تهرانی و برخی دیگر به تبع او، محدث نوری فقط به یکی از ردیه ها، یعنی کشف الارتیاب پاسخ داده است. اما در پژوهش های جدید، مشخص شده است که آقابزرگ در شناسایی و معرفی این رساله به عنوان رد کتاب کشف الارتیاب اثر شیخ محمود معرب تهرانی (ز۱۳۰۳ق)، اشتباه نموده است. رساله جوابیه حاجی نوری، از جهات مختلف تاریخی و علمی، برای روشن شدن برخی مسایل مطرح شده پیرامون شخص وی و نیز مساله تحریف قرآن، مهم بوده و لازم است که در دسترس محققان قرار گیرد. این رساله بیست صفحه ای، پاسخ به این سه شبهه مستشکل بر فصل الخطاب است: ۱ با اثبات تحریف قرآن، این کتاب بی اعتبار می گردد. ۲ با اثبات تحریف، انتساب قرآن به پیامبر(ص) منتفی می شود. ۳ با اثبات تحریف، معجزه ای برای پیغمبر ثابت نمی شود. در مقاله حاضر، متن اصلی دستخط محدث نوری با شرح و توضیحاتی از محقق، ارائه می گردد که در آن، حاجی نوری ایرادات مستشکل بر فصل الخطاب را نپذیرفته و مفصلا بدان ها پاسخ گفته است.کلیدواژه ها
عدم تحریف قرآن, فصل الخطاب, رساله ردیه, کشف الارتیاب, معرب تهرانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.