شناسایی ابعاد و مولفه های راهبردی موثر بر استقرار نظام مدیریت استعداد در سازمان(مطالعه موردی ادارات ستادی بانک کشاورزی شهر تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علمی راهبرد اجتماعی فرهنگی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FARH-12-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام علیشیری

گروه مدیریت دولتی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حسین صالح زاده نوبری

کارشناس ستادی ادارات مرکزی بانک کشاورزی

محمود مدیری

گروه مدیریت دولتی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

فرزانه بیک زاده

گروه مدیریت دولتی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی ابعاد و مولفه های راهبردی موثر بر استقرار نظام مدیریت استعداد در بانک کشاورزی به عنوان یکی از سازمان هایی که بیشترین خدمات پولی و مالی را به مشتریان در اقصا نقاط کشور ارائه می دهد، می باشد. . روش مورد استفاده این مقاله بر اساس هدف،کاربردی خود، در حوزه مطالعات توصیفی از نوع اکتشافی می باشد. با استفاده از مطالعات میدانی و روش فراترکیب، ابعاد و مولفه های موثر بر مدیریت استعداد شناسایی و دراختیار ۱۵ نفر از صاحب نظران حوزه بانکی که به صورت هدفمند انتخاب شده اند قرار گرفت و به روش دلفی امتیازدهی صورت پذیرفت. براساس نتایج استخراج شده از امتیازدهی خبرگان، ابعاد و مولفه های نهایی مشخص شدند. رتبه بندی ابعاد و مولفه ها براساس روش DEMATEL و فرآیند تحلیل شبکه ای فازی انجام گرفت. مقایسات زوجی براساس نظر خبرگان صورت پذیرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از پیاده سازی محاسبات مربوط به روش DEMATEL فازی و فرآیند تحلیل شبکه ای فازی در نرم افزارEXCEL استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که ابعاد موثر در مدیریت استعداد به ترتیب عبارتند از: توسعه، بکارگیری و نگهداری؛ شناسایی، جذب و ارزیابی؛ تعیین ویژگی استعداد؛ ارزیابی برنامه؛ راهبردها و محیط سازمانی. همچنین مولفه های موثر در فرایند مدیریت استعداد با اولویت وزن دهی به ترتیب عبارتند از: آموزش و توسعه؛ بکارگیری ازدرون؛ ویژگی های بین فردی؛ ارزیابی فرآیندها؛ تدوین استراتژی وخط مشی های ابلاغی به بانک.

کلیدواژه ها

مدیریت استعداد, نظام مدیریت استعداد, استقرار نظام مدیریت استعداد, مدیریت استعداد در صنعت بانکداری. بانک کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.