معماری همساز با اقلیم راهکاری ناب برای تحقق معماری پایدار نمونه موردی: اقلیم و معماری بومی مناطق گرم و خشک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: EITCONF02_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه حاجی خانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

طبیعت و محیط زیست موهبتی خداوندی است که تمام موجودات زنده برای ادامه حیات به آن وابسته اند. جهان به سرعت در حال پیشرفت و دگرگونیست و بدنبال این تغییرات، طبیعت این موهبت بی همتای الهی دستخوش تغییرات فراوانی شده است. در پی این تغییر و تحول ها مفهومی به عنوان توسعه پایدار پا به عرصه وجود گذاشت و تعامل محیط و معماری و تاثیر دوسویه آن ها بر یکدیگر به عنوان توسعه پایدار وارد معماری شد و از آنجا معماری پایدار مورد توجه صاحب نظران قرار گرفت. معماری پایدار در تعریف کلی به ساختمان هایی گفته می شود که برای محدود کردن تاثیر بشریت بر محیط زیست طراحی شده اند. معما ری پایدار یک تحول مهم در حو زه معماری می باشد، ساخت و سازهایی که براساس این نو ع معماری پیا ده سازی می شوند آسیب کمتری بر محیط زیست و منابع انرژی وارد می کنند و با محیط زیست ناسازگاری کمتری دارند. معماری پایدار در واقع به این معنا است که ساختمان ها با توجه به اصو ل بو م شناختی و عکس العملی، کاهش آلودگی زیست محیطی و مصرف انرژی طراحی شوند. برای رسیدن به این مهم از معماری پایدار ارائه الگوی معماری همساز ا اقلیم که مورد غفلت واقع شده بسیار راه گشاست. در این مقاله ابتدا به معرفی توسعه پایدار و معماری پایدار پرداخته و برخی از اصول فراموش شده معماری همساز با اقلیم در معماری سنتی ایران که در واقع برای تحقق معماری پایدار است را مطرح نموده و به عنوان نمونه موردی اقلیم و معماری بومی مناطق گرم و خشک را برای درک بهتر معماری همساز با اقلیم مورد بررسی قرار می دهیم. روش انجام تحقیق د ار ین پژوهش کیفی بود و برای جمع آوری اطلاعات از تکنیک هایی مثل اسناد و مدارک در بستر مطالعات کتابخانه ای، اینترنتی، بررس مقالات مربوطه و مرور متون و سایت ها استفاده شده و رویکردی تحلیلی-توصیفی دارد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، توسعه پایدار، اقلیم، معماری همساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.