برنامه ریزی راهبردی بهسازی و بازسازی بافت های فرسوده با سنجش شاخص دسترسی نفوذ سواره معابر (مطالعه موردی : شهرک حسین آباد، منطقه ۱۰ شهرداری شیراز)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هجدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: HAMYARCONF18_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 158
نویسندگان
کارشناس فناوری و اطلاعات سازمان فناوری و اطلاعات، شهرداری شیراز
کارشناس فنی و درآمد منطقه شش، شهرداری شیراز
کارشناس فنی و شهرسازی منطقه هفت، شهرداری شیراز
چکیده
یکی از مسائل اساسی شهرهای تاریخی و شهرهایی که دارای هویت و روحیه خاص بوده اند، توجه به بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهر همواره می باشد. این بافت های دارای ویژگی های منفی همچون آشفتگی سیما و منظر، عدم دسترسی مناسب، کمبود تاسیسات و تجهیزات شهری و فرسودگی کالبدی-سازهای نیز هستند. اصلی ترین هدف و راهبرد اساسی اقدامات مداخله ای برای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده، بازگرداندن این مجموعه به چرخه زندگی است که می تواند در بازآفرینی دوباره و پایدار این مناطق مفید باشد. هدف پژوهش حاضر شناخت شاخص های بافت های فرسوده و برنامه ریزی در راستای احیا و بازسازی این بافت ها است. تحقیق حاضر از نوع کاربردی توسعه ای و روش آن توصیفی تحلیلی است. هدف از این پژوهش، مطالعه ی نمونه ای محدوده ی شمال غربی منطقه ۱۰ شهرداری شیراز می باشد که با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی، یکی از شاخص های میزان فرسودگی در آن شناسایی، استخراج و امید است نقشه های خروجی برای تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های بعدی مورد استفاده قرار بگیرد. در این پژوهش از نرم افزاری Excel، Arc GIS و Google earth استفاده شده است. ۱۰۵ عارضه گذر شهری (بلوار، خیابان، زیرگذر، کوچه، بن بست و...) در این شهرک شناسایی و اطلاعات آنها جمع آوری و ثبت گردید. فرایند به صورت است که ابتدا لایه عارضه معابر تهیه گردید سپس نوع (بلوار، خیابان، زیرگذر، کوچه، بن بست و...) مشخص و نهایتا عرض سواره آنها با استفاده از اسناد و بازدید میدانی تکمیل گردید. نقشه معابر این حوزه بر اساس عرض سواره آنها نشانگر آن است که در شهرک حسین آباد معابر کم عرض و پر پیچ و خم وجود دارد و از این لحاظ این شهرک جزء بافت فرسوده محسوب می شود که نیاز به بهسازی و نوسازی دارد. آمار کمی میزان نفوذ در این شهرک نیز به این صورت است که ۱۶درصد معابر عرض بیش از ۶ متر دارند، ۱۳درصد معابر عرض ۳-۶ دارند و ۷۱ درصد معابر زیر ۳ متر عرض سواره دارندکلیدواژه ها
GIS، میزان نقوذ دسترسی، بافت فرسوده، شهرداری شیراز، منطقه ۱۰شهرداری شیراز،اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.