افزایش بهره وری سیستم خنک کن هوای ورودی کمپرسور نیروگاه گازی هیتاچی اسلام آباد (نوع سیستم خنک کاری: سیستم تبخیری مدیا)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF16_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رستمی

نیروگاه گازی اسلام آباد غرب، شرکت مدیریت تولید برق بیستون، کرمانشاه - ایران

محمد سجاد فتح الهی

نیروگاه گازی اسلام آباد غرب، شرکت مدیریت تولید برق بیستون، کرمانشاه - ایران

محمد جعفری

نیروگاه گازی اسلام آباد غرب، شرکت مدیریت تولید برق بیستون، کرمانشاه - ایران

فرشاد شوکتی

نیروگاه گازی اسلام آباد غرب، شرکت مدیریت تولید برق بیستون، کرمانشاه - ایران

چکیده

چکیده در نیروگاه گازی اسلام آباد جهت بازیابی توان تولیدی از دست رفته در ماه های گرم سال از سیستم خنک کن هوای ورودی نوع تبخیری تحت عنوان مدیا استفاده شده که توسط شرکت رهاورد انرژی انجام شده است. این سیستم توانسته به نحو موثری توان تولیدی واحدهای این نیروگاه را در ماه های گرم سال در حد مطلوب نگه دارد. در این مطالعه ابتدا ساختار و عملکرد سیستم مدیای اجرا شده در این نیروگاه به طور کامل تشریح و مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه نیز به مساله افزایش بهره وری این سیستم خنک کن هوای ورودی یعنی کاهش هزینه های بهره برداری آن شامل هزینه های مصرف آب و انرژی الکتریکی و در عین حال حفظ توان تولیدی افزایش یافته ناشی از فعال بودن سیستم مدیا پرداخته شده است. بدین منظور با تغییر دوره کاردهی پمپ های سیرکولاسیون از حالت پیوسته به دوره های زمانی متناوب به طور چشم گیری در میزان آب مصرفی و انرژی الکتریکی صرفه جویی شده است. در واقع با خاموش/روشن کردن بهینه پمپ های مذکور به صورت دوره ای (بر اساس تنطیمات زمانی یا دمایی) میزان آب و انرژی مصرفی واحدها می تواند تا حدود ۵۰% کاهش یابد. لازم به ذکر است که با توجه به گستردگی استفاده از این سیستم در نیروگاه های مختلف کشور، چنانچه این طرح با مطالعاتی عمیق تر بتواند وارد فاز اجرا شود، صرفه جویی بسیار بالایی را در مصرف آب و انرژی الکتریکی به همراه خواهد داشت.

کلیدواژه ها

ژنراتور سنکرون، سیستم مدیا، توربین گازی، افزایش بهره وری، هوای ورودی کمپرسور.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.