اثر مخمر پروبیوتیکی ساکارومایسس سرویزیه بر تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 25، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-25-5_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید سعیدی

گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

پرویز اولیا

مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سیدمحمود امین مرعشی

گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

حوریه صادری

مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: تولید بیوفیلم یک فاکتور بیماری زایی مهم در استافیلوکوکوس اورئوس است. اغلب عفونت های مرتبط با بیوفیلم این باکتری به سختی با آنتی بیوتیک ها درمان می شود. تا به حال مکانیسم های زیادی برای عملکرد مخمرهای پروبیوتیکی در مقابل عفونت های باکتریایی توضیح داده شده اما مطالعات کمی در زمینه تاثیر آن ها بر تشکیل بیوفیلم انجام شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس بود.   مواد و روش ها: از کشت ساکارومایسس سرویزیه عصاره سوپرناتانت و لیزات تهیه شد. پس از تعیین MIC، تاثیر عصاره ها با سه غلظت µg/ml ۵۱۲، ۱۰۲۴ و ۲۰۴۸ بر تشکیل بیوفیلم دوسویه استاندارد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC ۲۹۲۱۳ (حساس به متی سیلین) و ATCC ۳۳۵۹۱ (مقاوم به متی سیلین) به روش میکروتیتر پلیت با سه بار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت.   نتایج: هر دو عصاره سوپرناتانت و لیزات مخمر توانستند در تمامی غلظت ها تشکیل بیوفیلم دوسویه حساس و مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس اورئوس را به طور معنی داری کاهش دهند (P< ۰.۰۰۱). درحالی که هر دوسویه مورد مطالعه تولیدکننده بیوفیلم قوی بودند، غلظت µg/ml ۲۰۴۸ سوپرناتانت توانست تشکیل بیوفیلم آن ها را به درجه متوسط کاهش دهد. همچنین لیزات به طور موثرتری موجب کاهش تشکیل بیوفیلم به درجه ضعیف شد.   نتیجه گیری: در این مطالعه برای اولین بار اثر مطلوب مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر کاهش تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر می توان به درمان عفونت های ناشی از بیوفیلم این باکتری با استفاده از مخمرهای پروبیوتیکی امیدوار بود.

کلیدواژه ها

استافیلوکوکوس اورئوس, بیوفیلم, پروبیوتیک, ساکارومایسس سرویزیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.