اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی پس شرطی سازی ایسکمی بر ضایعات ناشی از ایسکمی- پرفیوژن مجدد کبد موش صحرایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 78، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-78-3_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 168
نویسندگان
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه علوم زیستی مقایسهای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه علوم زیستی مقایسهای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
گروه علوم زیستی مقایسهای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
زمینه مطالعه: آسیب ناشی از ایسکمی _ پرفیوژن مجدد باعث تغییرات عمده در عملکرد اعضا ی بدن از جمله کبد می شود. مطالعات نشان داده که پس شرطی سازی ایسکمی یک عضو، قادر به حفاظت آن در برابر آسیب های ناشی از ایسکمی _ پرفیوژن مجدد است.هدف: بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی پس شرطی سازی ایسکمی بر ضایعات ناشی از ایسکمی _ پرفیوژن مجدد کبد موش صحرایی که از طریق ۴ سیکل ۳۰ ثانیه ای متناوب ایسکمی و پرفیوژن مجدد، قبل از خونرسانی مجدد طولانی مدت، انجام شد.روشکار: پانزده سر موش صحرایی به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند که شامل: ۱) گروه کنترل جراحی، ۲) گروه Ischemia Reperfusion (IR) که کبد آن ها در معرض یک ساعت ایسکمی و ۲۴ ساعت پرفیوژن مجدد قرار داشت و ۳) گروه Ischemic post conditioning (IR+IPO) که همانند گروه دوم تحت عمل قرار گرفتند، با این تفاوت که قبل از پرفیوژن طولانی با القاء ۴ دوره ۳۰ ثانیه ای متناوب از ایسکمی و پرفیوژن مجدد، در معرض پس شرطی سازی قرار گرفتند. تغییرات ایجاد شده ناشی از با ایسکمی- پرفیوژن مجدد و اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی پس شرطی سازی ایسکمی، با اندازه گیری سطح سرمی اینترلوکین- ۶، مالون دی آلدهید (MDA) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)، مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج: پس شرطی سازی ایسکمی سبب تقویت اثرات آنتی اکسیدانی و کاهش التهاب ناشی از ایسکمی _ پرفیوژن مجدد در کبد شد. به طوری که سطح سرمی اینترلوکین _ ۶ ( از۴/۱۲۶ ± ۴/۳۹۴ به ۰۷/۲۹ ± ۴/۱۲۴ پیکوگرم در میلی لیتر) و مالون دی آلدهید بافتی (از ۵۳/۷۶± ۴/۴۳۱ به ۷۷/۲۵ ± ۲/۲۰۷ نانومول در گرم) را در مقایسه با گروه تحت ایسکمی _ پرفیوژن مجدد کاهش داده و تقریبا به سطح گروه کنترل جراحی برگرداند (۰۰۱/۰P< ). همچنین سطح ظرفیت تام آنتی اکسیدانی کبد را به طور معنی داری از ۸۷/۱ ± ۵۸/۱۱ میلی مول در میلی گرم (در گروه ایسکمی _ پرفیوژن مجدد) به ۵۱/۲±۵۳/۱۷ میلی مول در میلی گرم (در گروه پس شرطی سازی ایسکمی) بهبود بخشید (۰۱/۰P< ).نتیجهگیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد که اثر محافظتی پس شرطی سازی در برابر آسیب ناشی از ایسکمی _ پرفیوژن مجدد، ممکن است به دلیل کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو باشد.کلیدواژه ها
استرس اکسیداتیو, التهاب, ایسکمی _ پرفیوژن مجدد, پس شرطی سازی ایسکمی, کبداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.