نقش میانجیگر چشم انداز زمان در تبیین روابط علی بین کمال گرایی و اهمال کاری تحصیلی دختران دانش آموز متوسطه دوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_KRAP-24-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه کریمی

دانشجو دکتری مشاوره، گروه مشاوره، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

سیمین دخت رضاخانی

استادیار گروه مشاوره، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

معصومه بهبودی

استادیار گروه مشاوره، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

چکیده

هدف این پژوهش تعیین نقش میانجیگر چشم انداز زمان در تبیین روابط علی بین کمال گرایی و اهمال کاری تحصیلی در دختران دانش آموز متوسطه دوم بود. طرح پژوهش رابطه ای از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را دختران دانش آموز مقطع متوسطه دوم منطقه ۵ تهران  در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تشکیل می داد که۳۰۰ نفر به عنوان نمونه به شیوه دردسترس و داوطلبانه انتخاب و از پرسشنامه های اهمال کاری تحصیلی(  Solomon & Rathblum, ۱۹۸۴)، کمال گرایی ( Frost, ۱۹۹۰) و چشم انداز زمان (Zimbardo & Boyd, ۱۹۹۹) استفاده شد. داده ها با استفاده از روش آماری مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها نشان داد کمال گرایی مثبت و بعد آینده به صورت منفی(۰۱/۰> p) و کمال گرایی منفی و حال قضا قدری (۰۱/۰> p)  به صورت مثبت، اهمال کاری تحصیلی را پیش بینی می کنند. از بین ابعاد چشم انداز زمان بعد آینده و حال قضا و قدری  به صورت منفی، رابطه بین کمال گرایی مثبت و اهمال کاری تحصیلی و بعد آینده و حال قضا و قدری  به صورت مثبت، رابطه بین کمال گرایی منفی و اهمال کاری تحصیلی را میانجیگری می کنند (۰۱/۰> p). به طورکلی کمال گرایی و چشم انداز زمان می توانند ۵۹% از واریانس اهمال کاری تحصیلی را تبیین کنند.

کلیدواژه ها

چشم انداز زمان, کمال گرایی, اهمال کاری, دختران دانش آموز متوسطه دوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.