وندالیسم و پیامدهای آن در محیط شهری (مطالعه موردی: شهر کازرون)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 4، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_GAU-4-35_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ندایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، ایران

چکیده

وندالیسم شهری مجموعه رفتار و اعمالی است که نه در فضای مجازی یا جنگل ها و روستاها و یا آثار باستانی واقع در نواحی دوردست (مثلا بیابان ها) بلکه در شهرها اتفاق می افتد. مطالعات انجام شده نیز نشان دهندهی اهمیت یافتن این مسئله در جامعه شهری ایران می باشد که با وجود خسارات و زیان های ناشی از وندالیسم در فضاهای عمومی شهری کشور، آمار و اطلاعات کافی در این زمینه در دسترس نیست، بر اساس بررسی های انجام گرفته فضاهای عمومی شهر کازرون نیز با چنین مسائل و مشکلاتی روبرو هستند که ضرورت توجه به این موضوع و بررسی آن را حائز اهمیت ساخته است؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی علل و عوامل وندالیسم در فضاهای عمومی شهری و تطبیق آن با شهر کازرون و ارائهی راهبردهای در جهت کاهش این معضل و ایجاد تعادل در فضاهای عمومی شهر کازرون مورد مطالعه می باشد. تحقیق از نوع کاربردی و روش تحلیل دادها، توصیفی و تحلیلی می باشد و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه می باشد و در ضمن برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و برای روایی پرسشنامه از روایی محتوایی استفاده شد، در این تحقیق آلفای محاسبه شده ۰٫۷۲۱ به دست آمده که عددی مطلوب و نشانگر دقت لازم پایایی سازه ها در پرسشنامه است. نتایج آزمون فرضیات تحقیق را تائید کرده است. در این راستا می توان گفت عدم کنترل و نظارت اجتماعی، ناهماهنگی بصری و احساس ناکامی و اجحاف از علل گرایش به وندالیسم در فضاهای عمومی شهری بوده و بنابر این تغییر و دست کاری مداوم محیط و ارزیابی آثار آن، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است؛ و در انتها راهبردهای جهت کاهش وندالیسم شهری در منطقه مورد مطالعه ارائه شده است.

کلیدواژه ها

وندالیسم، فضاهای عمومی شهری، شهر کازرون.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.