سنجش درجه توسعه یافتگی و برنامه ریزی راهبردی در توسعه پایدار بخش مرکزی کازرون از دیدگاه مردم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 4، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_GAU-4-32_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا امینی نژاد

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه پیام نور بوشهر، ایران

محمود هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور بوشهر، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش سنجش درجه توسعه یافتگی و برنامه ریزی راهبردی در توسعه پایدار بخش مرکزی کازرون از دیدگاه مردم است. این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است همچنین این تحقیق بر حسب هدف کاربردی محسوب می شود همچنین از نظر طرح کلی تحقیق پیمایشی می باشد و از نظر روش گردآوری داده ها میدانی و از نظر ماهیت داده ها کمی می باشد. در این تحقیق برای گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده می شود. جهت تحلیل میدانی یافته ها و فرضیه های این پژوهش از پرسشنامه ۴۶ گویه های اکباتان و همکاران (۱۳۹۵) با طیف لیکرت ۵گزینه ای استفاده خواهد شدکه ابعاد این پرسشنامه شامل:۱- مردم سالاری پایدار ۲- مسکن پایدار ۳- حمل ونقل پایدار ۴- توسعه پایداراقتصادی ۵- توسعه پایدار اجتماعی ۶- توسعه زیست محیطی ۷- جامعه شهری پایدا است و داده های گردآوری شده به کمک روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تحلیل قرار خواهند گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه اطلاعات بدست آمده بوسیله نرم افزار ۲۳spss و نرم افزار Amos تحلیل خواهد شد. جامعه مورد مطالعه د راین پژوهش مردم ساکن در بخش مرکزی کازرون را در برمی گیرد که این بخش شامل شهر کازرون و ۹۵روستا می باشد. حجم نمونه در این پژوهش را ۳۸۵ نفراز اهالی این بخش را تشکیل می دهند که پرسشنامه ها میان این نفرات توزیع و گرداوری شده است. نتایج حاکی از ان است که بین میزان درجه توسعه یافتگی و برنامه ریزی راهبردی و توسعه پایدار بخش مرکزی کازرون رابطه وجود دارد. و این فرضیه تایید می شود.

کلیدواژه ها

توسعه یافتگی، توسعه پایدار، بخش مرکزی کازرون، مردم.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.