بررسی اصول آکوستیک در تامین آسایش صوتی در ساختمان های مسکونی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 4، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_GAU-4-32_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسون تاجمیر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، ایران

نیکو قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، ایران

امیر صناعی

عضو هیت علمی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس ایران (نویسنده مسئول)

چکیده

داشتن زندگی توام با آرامش و آسایش اهمیت فراوانی دارد. هیاهوی شهری و صدای ترافیک از جمله عواملی است که آرامش را از بین می برد. این صداها تاثیر منفی بر زندگی مردم دارد و استفاده از تدابیر مناسب در جهت کاهش آلودگی صدا یکی از مهم ترین نکاتی است که باید مد نظر قرار گیرد. دیوارهای خارجی، بام ساختمان و همین طور دیوارها داخلی به ویژه دیوارهای جداکننده واحدها و سقف هایطبقات همگی باید از عایقکاری مناسب و ایده آل برخوردار باشند تا هدف حس آرامش و آسایش را برای ساکنان مجموعه فراهم آورند. این پژوش به منظور افزایش سطح کیفیت زندگی در حیطه آرامش و آسایش صوتی افراد به وسیله ایجاد یک محیط آکوستیکی و عایق صدا صورت گرفته است. مقدار تضعیف انرژی صوتی در هنگام عبور از عایق ها بستگی به پارامترهای مختلفی دارد. این مقدار در مواد مختلفی به ویژه در فرکانس های کم با افزایش ضخامت یا گذاشتن فاصله هوایی مناسب در پشت آنها بهنحو محسوسی افزایش می یابد. موادی مانند پشم سنگ و اسفنج پلی استایرن و غیره از دو طریق کاهش انتقال صدا در میان اجزاء متشکل سازه و یا جذب صدا در سطح، باعث افت انتقال صدا که عبارت است از کاهش انرژی صوتی هنگام عبور از دیوار، کف، بام، و غیره می شوند و عایق صوتی بسیار مطلوبی در ساختمان های می باشند. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی _کیفی و مبنی بر اطلاعات و داده های کتابخانه ایی انجام شده است. هدف از این مقاله کنترل وضعیت صدا در ساختمان های مسکونی با موضوع آسایش صوتی در ساختمان را برای همه ساخت و سازهای متداول فرهنگسازی کرد. این موضوع به ویژه در ساختمانهای حواشی بزرگراه ها از اهمیت فراوان برخوردار است. نتایج تحقیق نشان می دهد که با یک طراحی مناسب و استفاده از مصالح مناسب و همچنین نیازهای آکوستیکی میتوان تا میزان زیادی در برابر صداهای هوابرد چون ترافیک، عبور و مرور در خیابان و ساخت و سازهای مجاور و. . . عایق صوتی ایجاد کرد.

کلیدواژه ها

آکوستیک، آپارتمان های مسکونی، آسایش صوتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.