شبکه های اجتماعی در پزشکی از راه دوربررسی قابلیت
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقای سلامت با محوریت سلامت از دور
- کد COI اختصاصی: THPC05_287
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
کارشناس مدیریت اطلاعات سلامت، شبکه بهداشت و درمان شهرستان نایین، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، معاونت توسعه مدیریت و منابع، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
مقدمه: دسترسی همگانی به سیستم های ارتباطی و محیط وب، افق های جدیدی را در علوم پزشکی گشوده است. شبکه های اجتماعی بهعنوان گروهی از نرم افزارهای مبتنی بر وب می باشند که به اشخاص اجازه می دهند با همدیگر به صورت گفتگوهای تعاملی در ارتباطباشند. با توجه به اهمیت استفاده مطلوب از شبکه های اجتماعی در جامعه پزشکی امروزی در این پژوهش بر کنیم تا به بررسی قابلیتشبکه های اجتماعی در پزشکی از راه دور بپردازیم.روش پژوهش: این مطالعه مروری در سال ۲۰۲۲ و از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر از قبیل Scopus ، PubMed ، Science Direct ، SID ، در ده سال اخیر و با کلید واژه های social network ، telemedicine و virtual networks در پایگاه داده های اینترنتی انجام شد . از ۶۳ مقاله به دست آمده ۱۰ مقاله انتخاب گردید.یافته ها: بر اساس یافته ها، شبکه های اجتماعی شرایط یادگیری و تعامل بسیارخوبی را برای بیماران فراهم می کنند تا بتوانند با تیم ارائهدهنده مراقبت سلامت خود در تعامل بوده و به راحتی با آنان ارتباط برقرار کنند . همچنین شبکه های اجتماعی باعث میشود تا بیماراندر کمترین زمان ممکن و در هر مکانی دسترسی سریع و آسان به تیم ارائه دهنده مراقبت خود داشته باشند .نتیجه گیری: رسانه های اجتماعی ابعاد جدیدی در حوزه مراقبت بهداشتی ایجاد و مزایای بالقوهای همچون دسترسی سریع به اطلاعاتپزشکی، تعاملات دوطرفه با گروه های همسان، به همراه دارد ولی نیازمند کنترل بهتر اطلاعات اشتراک گذاشته شده و حفظ محرمانگیاطلاعات بیماران می باشد.کلیدواژه ها
شبکه اجتماعی، تله مدیسن، شبکه های مجازیمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.