ارزشیابی اثر استفاده از فضای مجازی بر دانش و مهارت عملی دانشجویان تکنولوژی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی ایران سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقای سلامت با محوریت سلامت از دور
  • کد COI اختصاصی: THPC05_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه حنانی

عضو هیئت علمی گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

نازنین صراف شهری

عضو هیئت علمی گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

اسما فیضی دهخوارقاتی

دانشجوی کارشناسی تکنولوژی اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

کیارش کامبوزیا

دانشجوی کارشناسی تکنولوژی اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: فضای مجازی به یکی از تاثیرگذارترین ابزار بر زندگی تبدیل شده است و جنبه های مختلف زندگی مثل تحصیل را تحت تاثیر قرار داده استکه می تواند در کنار مزایایی که دارد در روند فعالیتها اختلال ایجاد کند. همچنین با گسترش روزافزون فناوری در حیطه علوم پزشکی، نیاز به هم سطحشدن با تکنولوژی های پزشکی و ارتقای دانش وجود دارد. لذا در این مطالعه تاثیر استفاده از شبکه مجازی بر دانش و مهارت بالینی دانشجویانتکنولوژی اتاق عمل مورد بررسی قرار گرفت.روش پژوهش: مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی بود که بین ۶۰ نفر از دانشجویان ترم ۶ و ۸ اتاق عمل دانشگاه ایران به روش سرشماری انجام شد.دانشجویان پس از پایان ترم به آزمون ۴۰ سوالی ۴ بخشی پاسخ دادند و عملکردشان توسط چک لیست ارزیابی بررسی شد، برای بررسی میزان استفادهاز اینترنت از پرسشنامه ۲۰ سواله یانگ (IAT) و برای سنجش نرمالیته داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنف و ضریب همبستگی پیرسون استفادهشد. تجزیه داده های پژوهش با نرم افزار SPSS ۲۲ انجام شد.یافته ها: براساس یافته های این پژوهش بین میزان استفاده از اینترنت با نمره آزمون جامع رابطه معنی دار منفی وجود دارد (p> ۰.۰۲۸) بدین معنیکه با افزایش استفاده از فضای مجازی سطح دانش دانشجویان کاهش می یابد، حال آنکه میان استفاده از اینترنت و مهارت بالینی دانشجویان رابطهمعنی داری مشاهده نشد (p> ۰.۲۱)نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر تفسیری بر ویژگی دوگانگی فضای مجازی است به این معنی که در کنار داشتن اثرات مثبت آموزشی می تواندسبب تضعیف عملکرد تحصیلی دانشجویان شود که این امر ضرورت فرهنگ سازی و آموزش استفاده از اینترنت را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

فضای مجازی، تکنولوژیست اتاق عمل، مهارت بالینی، دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.