تاثیر استفاده از هوش مصنوعی راه دور بر سلامت شناختی سالمندان مبتلا به آلزایمر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقای سلامت با محوریت سلامت از دور
  • کد COI اختصاصی: THPC05_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی عبدالبقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

اهورا زاهدی

دکترای عمومی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

مقدمه: بیماری آلزایمر که مرتبط با افزایش سن است، باعث بروز اختلالات شناختی می شود. به نظر می رسد هوش مصنوعی راه دور یکیاز روش های نوین برای کمک به بهبود بیماران دارای اختلال شناختی به ویژه در سالمندان مبتلا به آلزایمر باشد. بنابراین این مطالعه بهبررسی تاثیر استفاده از هوش مصنوعی راه دور بر بهبود سلامت شناختی در سالمندان مبتلا به آلزایمر می پردازد .روش پژوهش: این جستجو در سال ۱۴۰۱ در پایگاه های دادهای پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و علم نت با کلید واژه هایسالمندان، هوش مصنوعی، آلزایمر، سلامت شناختی انجام شد. مقالات مرتبط با معیارهای ورود (وجود همزمان دو متغیر اختلال شناختیناشی از آلزایمر و هوش مصنوعی در مقالات و تاریخ انتشار ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲) و خروج (عدم دسترسی به متن کامل مقالات) توسط دومحقق بررسی شدند . ارزیابی کیفیت مطالعات با استفاده از چک لیست انستیتو جوآنا بریگز انجام شد. دو پژوهشگر کار انتخاب مطالعات،استخراج داده ها و ارزیابی کیفیت مطالعات را انجام دادند. این مطالعه به دلیل عدم دسترسی به متن کامل برخی مقالات کاربردی دارایمحدودیت هایی است.یافته ها: در این مطالعه از بین ۶۸ مقاله استخراج شده، ۴۲ مقاله مرتبط با عنوان در مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند. بر اساس مطالعاتبررسی شده به نظر می رسد با استفاده از هوش مصنوعی به صورت فناوری راه دور مانند برنامه های کاربردی گوشی های هوشمند میتوانبیماری آلزایمر و همچنین اختلالات شناختی ناشی از آن را به طور مداوم و عینی کنترل کرد.نتیجه گیری: بر اساس این مطالعه می توان گفت به کارگیری هوش مصنوعی خصوصا به صورت فناوری راه دور به تشخیص و درماناختلالات شناختی بیماران آلزایمری مسن کمک می کند

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، فناوری از راه دور، سالمندان، آلزایمر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.