ارائه یک پروتکل مسیریابی جدید در شبکه های تحمل پذیر تاخیر با استفاده از الگوریتم جستجوی گرانشی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 3، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-3-27_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین محسنی

کارشناس ارشد گروه مهندسی کامپیوتر – شبکه های کامپیوتری موسسه آموزش عالی ادیبان، گرمسار، ایران

چکیده

در این مقاله به بررسی و بهبود مسیریابی در شبکه های تحمل پذیر تاخیر پرداخته ایم. مسیریابی در شبکه-های تحمل پذیر تاخیر به دلیل نبود ارتباط بین گره مبداء و مقصد موضوعی پیچیده است. اما این پیچیدگی را می توان با رویکرد ارسال پیام ها به صورت فرصت طلبانه کاهش داد. در این رویکرد در هر برخورد امید به این است که گره ای که پیام برای آن ارسال شده است، پیام را ذخیره کند و با خود حمل کند، و به هنگام برخورد با مقصد آن را به گره مقصد تحویل دهند. اما مسئله ای که پیش می آید، این است که ارسال کورکورانه پیام ها در هر برخورد، با اتلاف زیاد منابع شبکه مواجه خواهیم بود. به همین دلیل باید تمهیداتی اندیشید که پیام ها را فقط برای گره هایی ارسال کرد که احتمال تحویل پیام ها به مقصد برای آنها بالا باشد. برای اینکه بتوان این احتمال را ارزیابی کرد روش های گوناگونی وجود دارد. روشی که ما برای ارزیابی این احتمال انتخاب کرده ایم، شناسایی الگوهای رفتاری گره ها است. سپس این الگوها را با هم ترکیب کرده و با استفاده از الگوریتم جستجوی گرانشی بهترین الگو را برای هر پیام انتخاب کرده ایم و پیام را به گره ای که از آن الگو و یا بخشی از آن پیروی می کند، تحویل داده ایم. عملکرد بهتر این الگوریتم با توجه به نتایج شبیه سازی حاصل از ONE نسبت به الگوریتم GeoVDTN اثبات شده است. میزان بهبود به صورت میانگین در حدود ۱۱.۳۷۸درصد است.

کلیدواژه ها

پروتکل مسیریابی، شبکه های تحمل پذیر تاخیر، الگوریتم جستجوی گرانشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.