به کارگیری مخلوط ایمیدازول – تترابوتیل آمونیوم بروماید به عنوان حلال های اوتکتیک در سنتزهای آلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 3، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-3-27_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم جوپرور

کارشناسی ارشد شیمی آلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، ایران

سهیل سیاحی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، ایران

چکیده

حلال های آلی به طور گسترده در صنایع مختلف و همچنین در تحقیقات مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر جامعه بر توسعه پایدار تاکید زیادی دارد. بنابراین، اخیرا می توان تلاش واضحی را برای جایگزینی حلال های خطرناک با حلال های دوستدار محیط زیست مشاهده کرد که الزامات شیمی سبز را برآورده می کنند. اخیرا پایداری، تولد شیمی سبز و اصول مهندسی همواره پایه اصلی صنعت و دانشگاه در دستیابی به اهداف اقتصادی و زیست محیطی بوده است. از این رو در این پژوهش کاربردهای حلال های اتوکتیک عمیق (مخلوط تترابوتیل آمونیوم بروماید و ایمیدازول) به عنوان کاتالیزور-حلال موثر در واکنش تراکمی نووناگل بین یک سری از ترکیبات آلدهید با مالونونیتریل و اتیل سیانو استات گزارش شده است. واکنش شرایط نسبتا مطلوب و ملایمی دارد ( ۶۰). علاوه بر این، واکنش نیاز به افزودن کاتالیزور اسید - باز برونشتد یا لوئیس اضافی ندارد. با توجه به ماهیت غیرسمی و ارزان بودن حلال، شرایط این واکنش ساده و بسیار سازگار با محیط زیست می باشد.

کلیدواژه ها

حلال اتوکتیک (Eutectic Solvent)، تراکم نووناگل(knoevenagel condensation)، کاتالیست (catalyst)، آلدهید (aldehyde)، ایمیدازول (imidazole)، مالونونیتریل (malononitrile)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.