طراحی مدل آموزگردی در سازمان های دولتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 36، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-36-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف وکیلی

Department of Human Resource Management, Faculty of Management, Kharazmi University, Tehran, Iran.

اکبر حسن پور

Department of Human Resource Management, Faculty of Management, Kharazmi University, Tehran, Iran

سعید جعفری نیا

Department of Human Resource Management, Faculty of Management, Kharazmi University, Tehran, Iran.

عبدالصمد عزیزپور لیندی

Faculty of Management, Kharazmi University, Tehran, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: آموزگردی راهبردی است که می­ تواند به سازمان­ ها در زمینه تفاوت­ های نسلی کمک کند. از این­رو، هدف این پژوهش، طراحی مدل آموزگردی در سازمان­ های دولتی است. طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد: روش انجام این پژوهش کیفی و با استفاده از رویکرد گلیزری نظریه داده ­بنیاد انجام شده است. برای گردآوری داده ­ها از ابزار مصاحبه نیمه ­ساختارمند استفاده شد و بعد از مصاحبه با ۱۹ نفر از خبرگان، اشباع نظری حاصل شد. داده ­ها با استفاده از کدگذاری واقعی (کدگذاری باز و انتخابی) و کدگذاری نظری تحلیل شدند. یافته ها: یافته­ ها نشان داد که آموزگردی به­ عنوان مقوله محوری، سیستم مدیریتی حمایتی، مدیریت منابع انسانی توانمندساز، ساختار سازمانی پویا، فرهنگ یادگیرنده، ویژگی­ های فردی و شخصیت مناسب آموزگردی، مهارت بین فردی، فرهنگ حمایتی جامعه به ­عنوان زمینه و شکل­ گیری نگرش مثبت به سازمان، توسعه توان حرفه­ ای و رهبری، بهبود عملکرد شغلی، شکل­ گیری جو مشارکتی و بهبود عملکرد سازمانی به ­عنوان پیامد شناسایی شدند. ارزش/ اصالت پژوهش: پژوهش حاضر توانسته است با بررسی ویژگی نسل­ های متفاوت کاری و همچنین مفاهیم مربی گری و مرشدی، مدلی جامع برای پیاده ­سازی آموزگردی در سازمان ­های دولتی ارائه نماید. پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی: بر اساس مدل ارائه شده به مدیران توصیه می­ شود با فاصله گرفتن از ساختارهای سلسله مراتبی و همچنین استفاده از افراد مناسب و آموزش آنها، زمینه­ تحقق آموزگردی را جهت کاهش شکاف نسلی در سازمان­ های دولتی فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

Generational Differences, Coaching, Mentoring, Mentern, Public Organizations, Classic Grounded Theory, تفاوت نسلی, مربی گری, مرشدی, آموزگردی, سازمان های دولتی, نظریه داده بنیاد کلاسیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.